Türkiye'nin geçmiş dönemlerde darbelerden çok çektiğini ifade eden AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, her darbenin ülkeyi geriye götürdüğünü söyledi. 
28 Şubat 1997 tarihinde seçilmiş bir hükümete yönelik post modern darbe yapıldığını kaydeden Başkan Tin, 28 Şubat'ın 18. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları ifade etti; "28 Şubat darbesinin 18. yıl dönümünü yaşıyoruz. Bundan tam 18 yıl önce Milletin iradesiyle seçilen dönemin hükümeti, zorla alaşağı edilmeye çalışıldı. Meslek liselerinden mezun olanlarla birlikte başörtülü kardeşlerimizin en tabii hakları olan eğitim hakkı engellendi. Darbenin etkisinin bin yıl süreceği hayal ediliyordu. Oysa darbe girişiminde bulunanlar, hayallerinin millet nezdinde kabul görmez bir durum olduğunu düşünemediler. Muhtar dahi olamaz denilen Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere yol arkadaşlarının millet iradesine dayanan yoğun çaba ve gayretleri milletimizi Yeni Türkiye idealine taşıdı" dedi. 

DARBE GİRİŞİMLERİ SONUÇSUZ KALDI
Geçmişte olduğu gibi paralel yapılanmanın da 17 ve 25 Aralık tarihlerinde darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Başkan Tin, "Darbecilerin darbe merakı hiçbir zaman son bulmayan bir hastalıktır. Demokratik yollarla iktidar mücadelesi veremeyen zihniyet, darbelerden medet umar hale geldi. Halkın özgür iradesine ipotek koymaya çalışan paralel yapılanma üzerinden, dün olduğu gibi bugün de oynanan bu oyunların hepside sonuçsuz kaldı ve kalmaya da devam edecek. Çünkü milletimizin iradesi her zaman galip gelmeye devam edecek.  Şu husus asla unutulmamalıdır ki, 28 Şubat ve 17 Aralık aynı zihniyetin ürünüdür. 27 Mayıs’ın, 12 Eylül'ün ve 28 Şubat’ın hesabını soran bu aziz milletimiz 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin de hesabını 30 Mart da sorduğu gibi 7 Haziran’da da soracaktır" dedi.