Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Mesajında basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Zolan, "Demokrasiyle yönetilen toplumlarda "Haberleşme Özgürlüğü" son derece önemlidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir” dedi.

Başkan Zolan, basın çalışanlarının demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, “Toplumun bilinçlendirilmesi için canla başla, yağmur çamur demeden her türlü zor şartlar altında mücadele eden basın çalışanları, demokrasinin gelişmesinde önemli bir görev üstlenmektedirler” ifadelerini kullandı. 

Yerel medya kuruluşları ile birlikte hareket ederek Denizli'nin ortak menfaatleri için gayret ettiklerini dile getiren Başkan Zolan şunları kaydetti: "Tüm proje ve faaliyetlerimizi; tarafsız habercilik anlayışıyla, yerel ve ulusal alanda kamuoyuna ulaştıran Denizli basınının ilkeli, açık ve hür yayın anlayışı benimsemesi takdire şayandır. Basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizli'nin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”