Değerli Vatandaşlarımız,
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde modern,laik, özgür,demokratik ve laik yaşam hakkına kavuşmanın daima mutluluğunu ve hazını yaşadık her ne kadar son yıllarda Atatürk değerlerine ve Cumhuriyet donanımlarına karşı bir takım rahatsızlık yaşayan bağnaz kesimler olsa da ülkemizin cefakar ve vefakar vatandaşları yapılan her tacize ve saldırıya karşı dik ve net duruş göstermişlerdir. Çünkü Atamızın emanet ettiği bu güzel ülkemiz Cumhuriyet yönetimi ile özgürlüğünü ve bağımsızlığını kazanmıştır.

Bu vesile ile bundan 96 yıl önce ülkemizin eşit ve adaletli yönetilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 gününü anmak, yaşamak ve yaşatmak için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Atamızın milletimize ve çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramı kutluyoruz ve kutlamaya da devam edeceğiz. Kutladıkça Atatürk ilke ve değerlerinin yüzyıllara nasıl ışık tuttuğunu ve karanlık zihniyetlerin nasıl ülkemizi karamsarlığa götürmeye çalıştığını ve bu sebeple görevimizin ve ulvi mücadelemizin farkında olacağız.

Bu bayramın çocuklarımızın yüzünün güldüğü, milletimizin mutlu ve huzurlu yaşayabildiği insanımızın özgür ve demokratik haklarını kazanabildiği aydınlık yarınların başlangıcı olmasını diler, tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bizlere bu bayramı hediye eden Ulu Önder Mustafa Atatürk’ü de minnetle ve şükranla anarız.