Açıklama (description): 2022'de çıkacak en iyi filmler: Bu yıl vizyondaki Filmler heyecanla beklenen 2022 Netflix Filmleri sinema severler ile buluşuyor.

2022'de çıkacak en iyi filmler: Bu yıl vizyondaki Filmler heyecanla beklenen 2022 Netflix Filmleri sinema severler ile buluşuyor.

Yazımız içerisinde içinde bulunduğumuz 2022 senesinde vizyona girmesi planlanan filmler içerisinde sinemaseverler için Film Önerilerimizi sunmaktayız. Tüm dünya üzerinde yaşanmakta olan pandemi, sinema sektöründe de etkisini derinden hissettirmekte. Filmlerin çekim ve vizyon tarihleri sıklıkla ertelenmekte. Bu zorluklara karşın sinemalarda ve ücretli dijital platformlarda oldukça kaliteli yapımların birbiri ardına yayınlanacağı tarihler açıklanmaya devam etmekte. 2022 yılı içinde gösterime girmesi planlanan filmleri inceleyerek En iyi filmleri derlemeye çalıştık.

Haberimizde seçtiğimiz filmlerin konusu, türü, oyuncu kadrosu ve yönetmeni ile ilgili merak edilen bilgileri bulacaksınız. Vizyondaki Filmler içinde film seçmekte zorlanan, gideceği filme karar veremeyen izleyiciler için ideal bir liste sizleri bekliyor.

Hocus Pocus 2

1993 yılında vizyona giren Hocus Pocus filminin yıllar sonra çekilen devam filminde Sanderson kardeşler yine korku saçmaya devam ediyor. Hocus Pocus 2 filminin yönetmenliğini Anne Fletcher üstlenirken filmin başrollerinde ise Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy bulunuyor. Günümüzden yüzyıllar evvel büyü yaptıkları gerekçesi ile idam edilen Sanderson kardeşler, üç yakın arkadaşın yaptıkları hata nedeniyle tekrar geri dönerler. Zamanımızın Salem şehrine gelen cadılar, küçük çocuklar ile beslenmektedir. Üç genç kadın ise bu cadıları engellemek için ellerinden geleni yapmaya kararlıdır.

Bergen

Arabesk müziğin popüler olduğu dönemlerde önde gelen kadın vokallerden biri olan Bergen’in hayatının anlatıldığı Bergen filmi bu yıl vizyona girmesi heyecanla beklenen yapımlardan birisi. Filmin oyuncu kadrosunda Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı başrollerde yer alıyor. Mehmet Binay ve M. Caner Alper yönetmen koltuğunda. Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı Bergen, arabesk müziğin en önemli kadın figürlerinden birisi olmuştur. Genç yaşta yeteneği ile sahnelerde boy gösteren Bergen’in oldukça sıra dışı yaşam öyküsü izleyenleri derinden etkileyecek. Uğradığı saldırı nedeniyle aramızdan zamansız ayrılan ünlü sanatçının hayat öyküsünün oldukça ilgi çekeceğini düşünüyoruz.

Moonfall

Bilim kurgu ve macera türünde bir yapım olan Moonfall filminin Şubat 2022’de sinemalarda gösterime gireceği duyuruldu. Yönetmenliğini Roland Emmerich’in üstlendiği filmin başrollerinde ise Halle Berry, Patrick Wilson ve John Bradley yer almakta. Sebebi bilinmemekle birlikte ayın yörüngesinde bir değişim meydana gelmiştir. Bu değişimin neticesi olarak ise ayın dünyaya çarpmasına çok az bir zaman kalmıştır. Bu dünya için büyük bir felakettir. Jo Fowler eski bir astronottur ve bu çarpışmayı engelleyebileceğine inanmaktadır. Birkaç arkadaşı ile birlikte ayın yörünge değiştirmesine sebep olan şeyin ne olduğunu öğrenmek üzere geri dönüşü olmayan bir yolculuğa çıkarlar.

I Want You Back

Dijital platformlardan Amazon Prime’da bu yıl içinde yayınlanması planlanan romantik komedi türündeki I Want You Back filminin yönetmenliğini Jason Orley üstlenirken başrollerinde ise Jenny Slate, Charlie Day, Gina Rodriguez yer almakta. Emma ve Peter, genç bir kadın ve erkektir. İkisinin de mutlu gittiklerini sandıkları bir ilişkileri bulunmaktadır. Beraber oldukları bu kişiler ile ileriye dönük hayaller kurmaktadırlar. Ancak hiç beklemedikleri bir anda sevgilileri kendilerinden ayrılır. Her ikisi de büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta iken bir tesadüf eseri karşılaşırlar. Arkadaş olmayı başaran ikili, eski sevgililerinin çok kısa süre içinde yeni ilişkilere başladığını öğrenirler. Bu ilişkileri sona erdirmek için plan yaparak harekete geçerler.

Black Panther 2: Wakanda Forever

Marvel Sinematic Universe’ün kahramanlarından biri olan Black Panther filminin devamı olan Black Panther 2: Wakanda Forever filmi senenin merakla beklenen yapımlarından biri olarak öne çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Letitia Wright başrollerde yer alıyor. Filmin yönetmenliğini Ryan Coogler yapıyor. Filmin ana hikayesine değinecek olursak; Wakanda’da bulunan vibranium elementinden üretilen bir silah dünyanın varlığını tehdit altına sokmaktadır. Wakanda’lılar dünyayı tehdit eden bu silaha karşı harekete geçerek tarihten gelen miraslarına sahip çıkacaklardır.

Halloween Ends

Serinin devamı olan Halloween Ends filminin 2022 yılında ekim ayında vizyona girmesi planlanmakta. Filmin yönetmen koltuğunda David Gordon Green yer almakta olup oyuncuları arasında ise Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak bulunmaktadır. Filmin ana konusuna değinecek olursak; maskeli bir katil olan Michael Myers korku ve dehşet saçmaya devam ediyor. Laurie Strode ile Michael arasındaki mücadelede bu sefer kazanan kim olacak? İkili acaba son kez mi karşı karşıya geliyor?

Kirpi Sonic 2

Bahar ayında gösterime girmesi planlanan serinin devamı niteliğindeki animasyon türündeki Kirpi Sonic 2 filminin yönetmenliğini Jeff Fowler’ın üstlendiği filmin seslendirmesini ise James Marsden, Jim Carrey, Tika Sumpter gibi isimler yapmıştır. Sonic, insan biçiminde bir kirpidir. Zümrüt taşı oldukça önemi bir güce sahiptir ve Knuckles ile Doktor Robotnik bu taşın peşine düşerler. Doğal olarak Kirpi Sonic için de hareket vakti gelmiş olur. Çocukların aileleri ile birlikte severek izleyebilecekleri türden bir yapım.

Spider-Man: Across The Spider-Verse Bölüm 1

Örümcek Adam’ın animasyon türündeki yapımının 2 bölüm halinde olacağı duyuruldu ve ilk bölümün 2022 yılının sonbaharında gösterime girmesi planlanmakta. Filmin yönetmen koltuğunda ise Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson yer almaktalar. Tarihin gördüğü en kötü ve büyük düşman büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu düşman tek başına alt edilmesi neredeyse imkansız güçlere sahiptir. Miles Morales, Gwen Stacy ve diğer evrenlerde yer alan örümcek adamlar bir araya gelerek güçlerini birleştirmeli ve bu korkunç düşmana karşı koymalıdırlar.

Kuzeyli - The Northman

İskandinav kültürünü yansıtan filmlerden hoşlananların oldukça beğeneceklerini düşündüğümüz aksiyon, macera ve tarih türündeki Kuzeyli – The Northman filmi Nisan ayı içerisinde vizyona giriyor. Filmin yönetmenliğini Robert Eggers üstlenirken, oyuncu kadrosunda ise Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Willem Dafoe gibi isimler yer alıyor. Filmin ana konusuna göz atacak olursak; film İzlanda’da günümüzden yüzyıllar önce 10. Yüzyılda geçmekte. Amleth, henüz küçük bir çocuktur. Babası kral olan Amleth, doğal olarak tahtın varisi olarak büyümekte ve yetiştirilmektedir. Ancak günün birinde taht ihtirası ile yanıp tutuşan amcası Fjolnir, Viking kralı olan babasını öldürür. Amleth bu saldırıdan zorlukla kurtulurken veliaht olduğu tahtı ve ailesini kaybeder. Artık tek bir amacı vardır o da babasının öcünü almak ve hakkı olan tahtı ele geçirmektir.

Uncharted

2022 yılının Şubat ayı içinde vizyona girmesi planlanan yapımlardan birisi olan aksiyon ve macera türündeki Uncharted filminin yönetmenliğini Ruben Fleischer üstlenmekte. Filmin oyuncu kadrosunda ise Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Taylor Ali başrollerde Filmin konusuna kısaca değinecek olursak; hazine peşinden gitmeyi iş olarak gören Nathan Drake, Güney Amerika’da bulunduğuna inanılan ve altın şehir adı ile bilinen El Dorado’yu bulabilmenin hayallerini kurmaktadır. Nathan bu işte yalnız değildir. Bir de ortağı vardır. Victor Sullivan isimli iş ortağı oldukça zeki bir kişiliğe sahiptir. Son hazırlıklarını tamamlayan iki ortak El Dorado yolculuğuna doğru yelken açarlar. Ezeli düşmanları ise ikilinin her adımını yakından takip etmektedir. Onlardan önce hedefe ulaşmak için yapılması gereken her şeyi yapmaya da hazırdır.