Soğuklar kırılmaya başladığı gibi yazı düşünmeye başladık. 2019 yılında ramazan ayının ne zaman başlayacağı, ramazan bayramı kaç gün sürecek, bayram tatili ne kadar gibi farklı soruları sizler için yanıtlayalım istiyoruz.

6 Mayıs Pazartesi Günü Başlıyor

2019 Yılı, Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

Mübarek 3 ayların sonuncusu olan Ramazan ayı, dinimizce rahmet ve bereket ayı olarak geçiyor. Her yıl yaklaşık olarak 10 gün geri sayan Oruç ayımız bu yıl 6 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Diyanet Bakanlığının dini takvimi bu yıl erkenden yayınlandı. Geçen yıl, oruç süresinin uzun olması, tatil zamanının ve süresinin kaç gün olduğunun belli olmaması gibi durumların önüne geçilmesi amaçlandı. İnsanlarımızın bu süreçte tatil planı yapması bekleniyor.

3 Haziran Pazartesi Günü Ramazan Ayı Bitiyor

2019 Yılı, Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

6 Mayıs’ta başlayacak olan oruç tutma ibadetimiz, 3 Haziran Pazartesi akşamı sona eriyor. 2 Haziran Pazar gecesi son teravih namazlarının kılınmasından sonra mübarek 3 ayların sonuna geliyoruz. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramının 1.günü olacak. Bayram tatilinin süresi kesin olarak belli değil ancak önceki yıllardaki gibi resmi tatillerle çakışma olasılığı bulunmuyor gibi gözüküyor.

4 Gün Olacak

2019 Yılı, Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

4. Haziran Salı gününden itibaren başlıyor. 4, 5, 6 ve 7 Haziran günleri resmi tatil ilan edilmiş durumda. Yakın zamanlarında resmi tatil olmadığından dolayı da tatilin 4 gün sürmesi bekleniyor. İnsanlarımızın bayram tatili için bu yıl kısa bir zamanı var.

2 Ay Sonra Kurban Bayramı

2019 Yılı, Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

Ramazan Bayramının ardından Kurban bayramı 2 ay sonra gelecek ve 5 gün resmi tatil olacak 11, 12, 13, 14 Ağustos tatil olacak yalnız 10 Ağustos hem arife hem de Cumartesi gününe denk geldiği için resmi tatil 5 gün olacak.

Ramazan Ayının Önemi

2019 Yılı, Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor

Dinimizde 3 aylar mübarek olarak müjdelenmiştir. Bu aylarda şeytanın zincire vurulduğu ve insanların ibadetlerinin katlanarak yazıldığı müjdelenmiştir. Ramazan ayında tutulacak oruçların insanların ruhani yönden rahatlaması ve yiyecek ekmek, içecek su bulamayan insanların hallerinden anlamamız için mükafatlandırılmıştır. Bu ayda tutulacak oruçların mükafatları dinimizce çok büyüktür. Ramazan ayı içerisinde bulunan Kadir gecesinde bu mükafatların kat ve kat daha fazlasını kazanacağımızı da dinimiz bize buyurmuştur. Bu ay fakir fukaraya, yoksul ve kimsesizlere yardım olarak da nitelendirilebilir. Bu sebepten dolayı Ramazan Ayı Kur’an ayı olarak da nitelendirilmiştir.