HABERDENİZLİ.COM

2017 yılı Fahri Trafik Müfettişleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı Denizli Polis Evi’nde gerçekleşti.  Toplantıya Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de katılırken Trafik Denetleme Şube Müdürü Mithat Tüzüner, yaptığı sunumla toplantıya katılan fahri müfettişleri bilgilendirdi.  

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Demir, 2016 ve 2017 yılına ait trafik verilerini paylaştı.  2016 yılında Denizli’de meydana gelen trafik kazalarında 46 kişinin hayatını kaybettiğini 4 bin 673 kişinin ise yaralandığını anlatan Demir, “2017 yılında ise 11 aylık dönemde  43 ölümlü kaza, 2589 yaralamalı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 51 kişi hayatını kaybederken 4 bin 169 kişi ise yaralandı. “ ifadelerini kullandı. 

TRAFİK DENETİMLERİ ARTTI

Denizli’de 2017 yılı Kasım ayı itibariyle 393 bin 885 araç bulunduğunu söyleyen Demir,  “Yıllık ortalama 21 bin yeni araç trafiğe girmektedir.  Bu rakama yüzer gezer diye tabir ettiğimiz diğer illerden gelen, ancak kaydı Denizli’de olmayan araçlarda eklendiğinde bu rakam 25 bini bulmaktadır.” dedi.

Araç ve sürücü sayısının her geçen gün artmasına paralel olarak Denizli’de trafik denetimlerinin etkisini artırmak amacıyla trafik teşkilatının araç gereç yönünden güçlendirildiğini anlatan Demir, “elektronik denetim sistemleriyle de trafik denetimleri etkin bir şekilde yapılmaya başlanmıştır.  Bununla ilgili olarak Türkiye genelinde bir  alt yapı ve fiziki çalışma yapılmaktadır.  Bu çalışmalar tamamlandığında trafiği iyileştirici yönde çok ciddi katkı sağlanacaktır.” İfadelerini kullandı. 



DENİZLİ’DE 502 FAHRİ MÜFETTİŞ GÖREV YAPIYOR

Denizli’de daha önce 600 kişiye fahri trafik müfettişliği görevi verildiğini anlatan Demir, eğitime katılmama, alkollü araç kullanma, görevi suiistimal, hatalı veri girişi ve FETÖ/PDY’ye üye olmak suçlarından 98 kişinin görevine son verildiğini belirtti. Denizli’de şuan 502 Fahri trafik müfettişi bulunduğunun altını çizen Demir, “Toplumun bütün bireylerinin sorumluluğunu olduğu gibi özellikle sayısı artırılan trafik fahri müfettişlerinin, trafik güvenliğini artırılmasında ve kazaların azaltılmasında çok büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir.” dedi.



FAHİR MÜFETTİŞLER ARAÇ DURDURUP KONTROL YAPAMAZ

İl Emniyet Müdürü Demir’in ardından kürsüye çıkan Trafik Denetleme Şube Müdürü, Mithat Tüzüner, Denizli’de görev yapan trafik müfettişlerini yapmaları gerekenler hususunda bilgi verdi.  İhbar tutanaklarının yanlış  yazılmasından dolayı zaman zaman kesilen cezaları iptal edildiğini söyleyen Tüzüner, fahri müfettişlerin bu konuya çok dikkat etmelerini istedi.  Fahri müfettişlerin nasıl davranması gerektiğini anlatan Tüzüner, “müfettişlerimiz,  Araç durdurarak sürücülerle muhatap olamazlar, belge ve evrak kontrolü yapamazlar. Trafik güvenliği ile ilgili görüş ve önerileri bildirebilir. Zaman ve mahalle sınırlı olmayıp, ülkenin her yerinde görevli sayılırlar. Adil ve tarafsız olmak zorundadırlar.” dedi.