2015’i bitirip 2016’ya girdiğimiz yılın son gününde mesaj yayınlayan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı hem 2015’i değerlendirdi hem de 2016’ya yönelik uyarılarda bulundu: 

“2016 da aynı 2015 yılı gibi bir koruma yılı olacak. 2015’teki mevcut durumumuzu koruyabilirsek 2016’nın başarılı bir yıl olduğunu söyleyebileceğiz. Gerek yakın pazarların kapanması gerek işçi maliyetlerinde öngörülen artışlar gerekse hammadde temininde yaşanan zorluklardan dolayı sanayicilerimizin 2016’dan beklentilerinin yüksek olduğu söylenemez. 2015 yılındaki kur farklarından dolayı bozulan bilançolarımızı düzeltmek için karlılığımızı artırmak zorunda kalacağız. Bunun için de mevcut kapasitemizle daha verimli üretim yapmak ve daha katma değerli ürünler üretmek önceliğimiz olmalı. 

Rusya ile başlayan politik kriz, ekonomik bir krizi de doğurdu. Benzer şekilde İran, Irak, Mısır ve Suriye ile ilgili olarak yaşanan politik krizler, ekonomik krizleri de beraberinde getirdi. Bu durum bizi ekonomik anlamda ciddi olarak etkiledi. Ekonomik ve politik krizler ile hem yurtiçi hem de yurtdışı kaynaklı huzursuzluk ve çatışmalar 2016’da da Türk reel sektörünün en büyük handikapı olacak gibi görünüyor. Psikolojik travmaların yaşanmasına sebep olan bu olaylar, insanları güven ve çalışma ortamlarından uzaklaştıracak ve bu da bizim yatırım ortamlarından uzaklaşmamıza sebep olacaktır. Bu durum da başta istihdam ve ihracat olmak üzere temel ekonomik göstergelerin beklenmedik ve de istenmedik bir şekilde gerçekleşmesine sebep olacaktır. 

Ancak bizler, sanayiciler olarak hiçbir zaman kolay şartlarda çalışmadık. Bu nedenle alacağımız tedbirlerle 2016’yı da en iyi şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle yeni yılınızı kutluyor, 2016 yılının, ülkemiz ekonomisini daha iyi düzeye getirerek sürdürülebilir başarılara ivme kazandırmasını; sizlere ve tüm insanlığa sağlık, barış ve mutluluğu da beraberinde getirmesini temenni ediyorum. ”