AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 2015 yılında ülke açısından son derece önemli hadiselerin yaşandığına dikkat çeken Tin, 2016 yılının terör olaylarının son bulduğu, barış ve kardeşlik ikliminin güçlendiği ve mazlumların yüzünün güldüğü bir yıl olmasını diledi.

Tin, mesajında şu görüşleri aktardı: “Ülkemiz açısından son derece önemli gelişmelerin yaşandığı 2015 yılını geride bırakıyor ve 2016 yılını yeni umutlarla karşılıyoruz. 2016 yılının ülkemize ve milletimize barış, huzur ve refah getirmesini yeni ve güzel yarınların başlangıcı olmasını diliyorum.  2015 yılı Türkiye için son derece önemli hadiselerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Terörden, mülteci sorununa, ekonomik istikrardan gelişme politikalarının daha da güçlenmesine kadar toplumsal ve sosyal birçok hadisenin çözümüne ilişkin 2015 yılında yoğun bir gündem yaşanmıştır. 

Dünyanın gözleri önünde yaşanan mülteci dramına Türkiye, kayıtsız kalmamıştır. Mazlumlara kucak açmış, sahip çıkmıştır. Türkiye diğer yandan coğrafyasında gelişen olayları dikkatle takip etmekte, ülke menfaatlerini gözeterek adımlar atmaktadır. Öte yandan terör örgütünün güneydoğu illerimizde giriştiği ve halkın da rahatsız olduğu provokatif eylemlerin ortadan kaldırılması konusunda sağlam bir irade ortaya koyan devletimizin başarıya ulaşacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. 

Ne var ki; savaş ve kaos ortamı, hem acıyı yaşayan mazlum halklar, hem de buna tanık olan vicdan sahibi insanlar için ızdırap vericidir. 2016’dan en önemli beklentimiz, huzurlu ve istikrarlı bir Türkiye’nin bölgesinde barışa öncülük ettiği, akan kan ve gözyaşının durduğu, hiç kimsenin vatanını terk etmek zorunda kalmadığı bir dünyadır. Bu temennimiz aynı zamanda hükümetimizin de vizyonudur. Bu duygu ve düşüncelerle 2016’nın insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum” dedi.