Denizli sanayi ihracatının yanı sıra tarım ürünleri ihracatında önemli bir pay sahibi. Denizli bir sanayi kenti olmasının yanı sıra bir tarım kenti de. Denizli'den hububat ürünleri dahil olmak üzere, bir çok meyve ve sebze; ayva, armut, şaraplık üzüm, sofralık üzüm, kuru üzüm, karpuz, kavun, kiraz, vişne, çilek, nar, kestane, domates, salatalık, kuru fasulye, kuru incir ön planda yer alıyor. Bu ürünlerin yanı sıra işlenmiş meyve ve sebze ürünleri de önemli oranda ihraç ediliyor.
Denizli yaş sebze ve meyve ihracatının büyük kısmını Beyaz Rusya başta olmak üzere Almanya, Hollanda gibi Türklerin de çok olduğu AB ülkelerine gerçekleştiriliyor. Bunun yanında Afrika ve Asya’da Denizli’nin ürünlerini pazarladığı bölgeler arasında başı çekiyor. Ayrıca su ürünleri ve hayvansal mamüllerin ihracatı bu alanda en büyük rakamı oluşturuyor. Son 5 yılda Denizli,  hububattan kuru meyve, işlenmiş tarımsal ürünlerden yaş sebze ve meyveye, su ürünlerinden hayvansal mamüllere kadar 100’ün üzerinde çeşidi 85’e yakın ülkeye ihracat yapmayı başaran nadir illerden. Tarımsal ürün ihracatında durmadan payını artıran Denizli, 2015 yılında ise adeta bir hayal karıklığı yaşadı. 
Denizli 2014 yılının 7 aylık döneminde 85 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdi. Bu yılın aynı döneminde ise ihracat 71 milyon dolara geriledi. Yüzde 23’leri bulan kayıpla Denizli, tarımsal ihracatta 14 milyon dolar eridi. Tarımsal ihracatta Denizli bu yıl adeta küme düştü.