Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla 200 kadına 200 bin TL destek verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Mikrokredi Ofisimizden destek alan kadınlarımızın ülkemizin her yanına mal satar hale gelmesini ve Denizli ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz. En büyük hayalimiz ise bu kadınlarımızın dünyaya ihracat yapabilecek hale gelmesi" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündemin 4. maddesinde yer alan yoksul kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarını sağlamak maksadıyla, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa hazırlanacak hizmet projesi çerçevesinde; 200 kadına toplam 200 bin lira sermaye vermek üzere protokol yapılmasına ve düzenlenecek olan protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesi konusunu görüştü. Oybirliği ile kabul edilen gündem maddesi hakkında konuşma yapan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu desteğin bir bağış olmadığını vurgulayarak, "Bu kadınlarımıza vermiş olduğumuz bir katkı. Bu balık vermek yerine hanım kardeşlerimize balık tutmayı öğretmektir. Bugüne kadar 4.925  girişimci kadına destek verdik" diye konuştu. Mikrokredi Ofisi'nin sadece Denizli merkezde değil tüm ilçelere de hizmet verdiğini ifade eden Başkan Zolan, "Bu desteği merkez dışındaki diğer ilçelerimizde bulunan kadınlarımıza da veriyoruz" dedi. 

"En büyük hayalimiz kadınlarımızın ihracat yapması"

En büyük hayallerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nden destek alan kadınların ihracat yapması olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Mikrokredi kapsamında hedefimiz şu: Mikrokredi Ofisimizden destek alan kadınlarımızın ülkemizin her yanına mal satar hale gelmesini ve Denizli ekonomisine katkıda bulunmasını istiyoruz. En büyük hayalimiz ise bu kadınlarımızın dünyaya ihracat yapabilecek hale gelmesi. Kadın üretirse en güzelini üretir, kadın yaparsa en güzelini yapar. Hanım elinin değdiği her şey güzeldir." Başkan Zolan, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile yapacakları bu protokol ile 200 kadına mikrokredi ofisleri üzerinden 200 bin TL destek sağlayacaklarını sözlerine ekledi.