Denizli’de geçen hafta gri plakalı araçla 2 kişi, üniversitenin çevresinde iki kız öğrenciyi kaçırma girişiminde bulunmuştu iki olayda zanlılar başarısız olmuştu. Öğrenciler en yakın polis karakoluna giderek şikayetçi olmuştu. Ahlak Büro Amirliği ne bağlı görevlendirilen özel ekip tarafından olayın meydana geldiği alanda 40’a yakın iş yeri güvenlik kameraları ve bölgede bulunan mobese kameraları incelendi. Kameralardan olayı gerçekleştirilmesinde kullanılan aracın 2000-2001 model HB tarzı Seat İbiza marka araç olduğu tespit edildi.

Denizli genelinde trafik yönünden ceza işlem görmüş 200’e yakın araç kayıtları çıkartılmış ve incelendi. yine İl içerisinde ve İl giriş çıkışlarında bulunan PTS ye kayıtlı tüm araçlar incelendiğinde 07 CFT 38 plakalı aracın kamera kayıtlarındaki şüpheli araca benzer birçok özelliğinin bulunduğu görülerek, araç sahibinin oğlu olan 1993 doğumlu O.K’nin olayı gerçekleştirdiği düşünülerek sahsın Facebook isimli sosyal paylaşım sitesinde bulunan 3 erkek şahısla birlikte çekilmiş fotoğrafı mağdur olan öğrencilere gösterildiğinde O.K’yi kesin ve net olarak teşhis edildi.
Şahsın Burdur İli Yeşilova ilçesinde bulunan adresine görevlendirilen ekiplerce yapılan operasyonda şüpheli O.K olayda kullanılan otomobil ile yakalandı, şahsın olay esnasında yanında bulunan 2. Şüphelinin de C.K isimli 1993 doğumlu şahıs olduğu tespit edilerek Burdur İl merkezinde bulunan garson olarak çalıştığı iş yerinden C.K yakalanarak Denizli il merkezine Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Emniyet Güçleri en ince detay olarak aracın plaka aydınlatmalarından birinin yanmamasından hareket ederek aracı tespit etti ve bu detayın üzerine giderek şüphelileri yakaladı. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.
 

Kaynak mericulukus