Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan halkımıza daha kaliteli bir toplu ulaşım hizmeti sunmak için gece gündüz çalışan Denizli Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler üzerine 2 yeni hattı hizmete sunuyor. Hazırlanan yeni hatlar 20 Ocak Pazartesi günü hizmete girerken, mevcut 2 farklı hatta da bazı düzenlemeler yapıldı.

Denizli
’yi her alanda olduğu gibi toplu taşıma alanında da dünya standartlarına ulaştırmayı hedefleyen Denizli Belediyesi, bu amaçla farklı güzergahlardaki hat düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede halen 34 ana hat üzerinde çalışan toplam 123 adet otobüsün yolcu ve güzergah verileri günlük olarak takip edilirken, vatandaşlardan gelen her türlü talep, öneri ve şikayet de titizlikle değerlendiriliyor.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine halihazırda çalışmakta olan 20/1 Kampüs-Yenişehir ve 34 Kampüs-Üçler hatları ile ilgili birtakım düzenlemeler yapılmasına karar verilirken, Denizli Belediyesi Otobüs İşletmesi Planlama ve Koordinasyon Birimi tarafından her iki hatta da 10’ar kişilik ekiplerle saha çalışması yapıldı. Bu kapsamda farklı günlerde gün boyu araçlarda bulunan Planlama ve Koordinasyon Birimi personelleri, araçlara binen yolcuların biniş noktalarını ve iniş hedeflerini kayıt altına alarak bir yolculuk haritası oluşturdu. Ortaya çıkan bu sonuçlar ile akıllı kart takip sisteminden alınan veriler bir araya getirilerek, yolcuların 20/1 ve 34 hatlarında yoğun olarak hangi bölgeler arasında seyahat ettikleri belirlendi.
Yapılan bu çalışmanın ardından, yaklaşık 1 ay süren planlama çalışmaları sonucunda 20/1 Kampüs-Yenişehir hattının kaldırılarak, yerine 30 Özel İdare-Yenişehir hattının açılmasının; 34 Kampüs-Yenişehir hattında çalışan 4 aracın da aynı ana güzergah üzerinde yeni açılacak 16 Kampüs-Üçler ekspres hattında hizmet vermesinin yolcular açısından daha verimli olacağı kararlaştırıldı. Bu çerçevede 20 Ocak Pazartesi gününden itibaren 20/1 numaralı hat kaldırılarak yerine 30 numaralı hat; 34 numaralı hattın saat başı ve buçuk servisleri kaldırılarak yerine 16 numaralı ekspres hat hizmet verecek.