Ege’nin en büyük parkı Ak Vadi Parkı ve TOKİ konutları arasında bulunan ve bölgeye görsel anlamda büyük sıkıntı yaratan 20 bin metreküp boyutundaki devasa  tepe tıraşlanarak dümdüz ediliyor. Bölgede tepenin kaldırılmasıyla ilgili vatandaşların yoğun isteğini yerine getirdiklerini belirten Başkan Gürlesin, toplamda 2 bin kamyon hafriyatın taşınmaya başladığını çalışmanın yarıya geldiğini söyledi. 

Aktepe Mahallesi sakinlerinin en önemli isteklerinden birisi de Ak Vadi Parkı ve TOKİ konutları arasında bulunan ve bölgeye görsel anlamda büyük sıkıntı yaratan 20 bin metreküp boyutundaki devasa  tepenin kaldırılmasıydı.  Hem bölgede toz kaynağı olan hem de görsel güzellik yeşil Ak Vadi Parkı’nı  boyutu nedeniyle TOKİ konutları sakinlerinin evlerinden görmesini engelleyen tepeyle ilgili yerel seçimler öncesi istek Başkan Gürlesin’e de iletilmişti. Konuyla ilgili inceleme yaptıran Başkan Gürlesin, vatandaşın o talebini yerine getirdi. Başkan Gürlesin, tepenin tıraşlanarak kaldırılması talimatını verdi, iş makineleri devasa tepeyi adeta yerle bir etti. Çalışmalar yarıya geldi, şuana kadar tepeden yoğun bir çalışmayla bin kamyon hafriyat taşındı. Bir hafta içinde ise bin kamyon hafriyat daha taşınarak tepe tamamen dümdüz edilmiş olacak. Tepenin kaldırıldığı alan ise Ak Vadi Parkı’yla birleşerek yeşil bir alana dönüşecek. 

2 BİN KAMYON HARFİYAT TAŞINIYOR

Toplamda 2 bin kamyon hafriyatın taşınıp tepenin yok edilerek yeşil bir dokuya dönüştürüleceğini belirten Başkan Gürlesin, Pamukkale İlçemizin her noktasında halkımızın, bölgeni ihtiyaçlarını gidererek modern bir Pamukkale İlçesi yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. O bölgedeki tepeyle ilgili halkımızın yoğun talebi üzerine inceleme yaptırdık. Ege’ni en büyüğü olan Ak Vadi Parkı ile TOKİ konutları arasında hem görsel anlamda hem de toz oluşumu anlamında büyük bir sıkıntı yaratıyordu. 20 bin metreküp yani 2 bin kamyonluk bir hafriyatın taşınması gerekiyordu. Çalışmaların talimatını verdik. Kısa zamanda çalışmalar yarılandı. Şuana kadar bin kamyon hafriyat tepeden alınarak taşındı. Bir hafta içerisinde de diğer yarısı temizlenecek. Biz 1 yıllık belediye olmamıza rağmen, ilçemizin tamamında ortaya eserler çıkarmaya devam ediyoruz. Halkımıza hizmet için durmaksızın çalışacağız” dedi.