Denizlili 24 yaşındaki otomobil yarışçısı Süleyman Atmaca, 2,5 bin liraya satın aldığı 1978 model ‘Murat 131’ aracıyla İzmir Pınarbaşı’nda katıldığı ‘İzmir Mahalli Oto Drag 3. Ayak Yarışında 1600 motor dalında birinci oldu. 2 yıldan bu yana İzmir Ülkü Yarış Pistindeki yarışlara katılarak Denizli’yi temsil ettiğini belirten Atmaca, 2011 yılı yarışlarında da 2. lik ve 3. lük kazandığını söyledi. Geçen hafta sonu düzenlenen yarışlara Denizli’den sporcu olarak kendisinin katıldığını ve 7 iddialı rakibini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktığını ifade eden Atmaca, “1978 model Murat 131 marka aracımı 2,5 bin liraya almıştım. Aracımı yarışlara hazırlamak için üç ay üzerinde çalışarak yaklaşık 6 bin lira masraf yaptım. Fabrika çıkışı 1300 motor hacmine ve 70 beygir gücüne sahip arabamı motorunda yaptığım değişikliklerle 1600 motor ve 140 beygir gücüne yükselttim. Yarışlarda zorlu rakiplerimi geride bırakmak içinde pisti bile olmayan Denizli’nin sanayi siteleri içinde test sürüşleri ve antrenmanlar yaparak yarışmaya hazırlandım” dedi.

Yeni model araçları geride bıraktım

Fabrika çıkışı çok güçlü ve yeni model araçlarla yarışmada kıyasıya mücadele ettiğini ifade eden Atmaca, “Yarışmada 5 dalda çok iddialı sürüşler yapıldı. Benim yarıştığımız 1600 motor dalında ben 7 pilotla ve onların çok güçlü motorlara sahip yeni araçlarıyla mücadele ettim. İlimizin ismini yarışmalarda tek başıma temsil ettim. Eleme usulüyle yapılan yarışmalarda tüm rakiplerimi geride bırakmayı başardım. Şampiyonluk kürsüsünde ilimizin ismini diğer illere duyurdum. 2011 yarışlarında ise ‘Renault Spring’ marka aracımla 2.’lik ve 3.’lük kazanarak ilimizi temsil etmiştim.” Diye konuştu

Pist istiyoruz

Önümüzdeki ay İzmir’de yarışmaların tekrarlanacağını kazandığı birinciliği korumak için Doğan SLX marka 1600 motor aracı ile yine yarışmaya katılacağını anlatan Atmaca, “Denizli’de yarışmaların yapılabileceği bir pist istiyoruz. 400 metre de yapılan ‘Drag’ (kalkış) yarışları için yaklaşık 1 kilometrelik bir pist yeterli oluyor. Böyle bir yere sahip olmadığımız için bölgedeki tüm illerle birlikte İzmir’e akın etmek zorunda kalıyoruz. Bu sporun meraklısı çok fazla. Yarışacak pilotlar, yardımcıları ve izleyicilerle birlikte her yarışta yaklaşık 4 bin kişi pist çevresinde oluyor. Bu hareketliliği ilimize taşımalıyız. Isparta’dan Antalya’dan Muğla’dan birçok otomobil tutkunu yarışmalara katılmak, yarışmalara hazırlık için bu pisti kullanır. İlimize iyi bir gelir olur. Bu sayede bizde sokak aralarında antreman sürüşleri yapmaktan kurtuluruz” şeklinde konuştu.