Denizli Belediyesi 20 körüklü otobüsün ardından 12 metre uzunluğundaki 18 otobüsü de hizmete sundu. 
Delikliçınar Meydanı’ndaki törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, başkan yardımcıları, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. 18 metre uzunluğundaki son teknoloji ve tam donanımlı 20 körüklü otobüsün hizmete girmesinin ardından 12 metre uzunluğundaki 18 yeni otobüs, Çınar Meydanı’nda tanıtıldı. Yeni otobüslerin, engellilerin rahatça kullanabileceği imkanları sunan, sesli durak uyarı sistemiyle görme engellilere büyük kolaylık sağlayan, klima ve kalorifer sistemiyle soğuktan ve sıcaktan koruyan, genişliği ve 12 metre uzunluğu ile büyük bir alanı bulanan, araç içi ve dışında sesli anons sistemi gibi bir çok özelliğe sahip olduğu belirtilirken, Denizli Belediyesi'nin ayrıca, mevcut araç parkuruna son teknolojiye sahip tam donanımlı 5 adet kaza kırım aracı, 2 adet yangın söndürme aracını da eklediği açıklandı.
Toplu ulaşımda ve itfaiye hizmetinde anlamlı ve önemli bir gün yaşadıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli’de son 10 yılda alt yapıdan üst yapıya, park bahçelerden sosyal, kültürel ve sportif tesislere Denizli’nin ne ihtiyacı varsa ardı ardına dev projelerle hayata geçirdik. Denizli’yi Ege’nin vizyon kenti, Avrupa şehri haleni getirdik. Hedefimiz dünya şehri olmak. Bu anlamda Denizli’de yaşayan herkese en iyi hizmeti sunmak için bir yarışta olduk. Tabi bir çok hizmetimiz karşılığında halkımızdan büyük övgü aldık ama vatandaşlarımız ulaşımla ilgili bazı sıkıntılarını bizlere iletti, çözüm istedi. Biz de kararımızı vererek, toplu ulaşımın başına geçtik. Göreve geldiğimiz 2004 yılında yaşları 15’in 20’nin üzerinde 35 araçla Denizlili vatandaşlarımızın ulaşımını sağlama gayretindeydik. Ardından özelleştirerek vatandaşlarımıza daha konforlu daha güzel araçlarla ulaşımlarını sağladık. Modern yeni araçlarla hizmet devam etti. Ama yetmedi. Bugün gelinen noktada vatandaşlarımıza daha iyi rahat ve konforlu araçları sunmak için bir adım daha attık. Bu nedenle Denizli’de ulaşım hizmetini 150 sıfır, modern araçla Denizli Belediyesi yapacak. 20 körüklü otobüsümüzü hizmete sunmuştuk. Bugün de 18 otobüsümüz hizmete girdi. Kısa aralıklarla diğer araçlarımızda bir bir hizmete girecek. 6-7 yaşında olan ve şu an kullanılan araçlarda kısa zamanda devreden çıkacak. Sıkışma, zamanında gelmeme, yeterli olmama gibi ulaşımda hiçbir sorun kalmayacak" dedi.
Bugünden itibaren 65 yaş üzeri tüm vatandaşların da ücretsiz olarak toplu ulaşımı kullanacağını belirten Başkan Zolan, "Yaşlılarımız bizim değerlerimiz. 65 yaş üzerinde olan insanlarımız bugünden itibaren toplu ulaşımı kullanacaklar. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Denizli Belediye İtfaiyesi'nin mevcut donanımı, bilgi ve birikimiyle çok güçlü olduğunu da ifade eden Başkan Zolan, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından itfaiye hizmetlerinin tamamen büyükşehire geçeceğini ve 19 ilçeye hizmet verileceğini kaydetti. 10 araç satın aldıklarını, 7'sinin teslim alındığını ve 3'ünün de kısa sürede geleceğini belirten Başkan Zolan, otobüslerin ve itfaiye araçlarının hayırlı olmasını dileyerek, bir otobüsün koltuğuna geçti. Yapılan şehir turu sonrası otobüsler hatlarında hizmete girdi.