HABERDENİZLİ.COM / (AA)

Gün dolayısıyla Denizli Asri Mezarlık'taki şehitlikte tören yapıldı. 

Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şehitler için saygı atışı yapıldı, ve Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, törende Şehitlik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Deftere kaydettiği mesajı okuyan Karahan, tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi'nin yok olacağına inanılan bir milleti yeniden doğurduğuna dikkat çekti. 

Vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme koşanların torunlarının bugün de aynı azim ve kararlılıkla vatanını korumaya devam ettiğini dile getiren Karahan, "Atalarımızdan miras kalan bu toprakları, şehit kanıyla vatan yaptık. O tarihte olduğu gibi yine vatanımıza karşı yapılacak terörist faaliyetlere karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız." ifadelerini kullandı. 

Törene, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, askeri erkan, şehit yakını ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.