Antalya’nın Manavgat ilçesinde, evlatlık verildiği evde ölü bulunan 17 yaşındaki kızın ölümüyle ilgili gözaltına alınan 83 yaşındaki anneannenin sorgusunda, genç kızı çıkan tartışmada kendisine bıçak çektiği gerekçesiyle boğarak öldürdüğünü, olay anında anne ve babasının evde olmadıklarını söylediği ileri sürüldü.
Olay, Manavgat'ın Mimar Sinan Mahallesinde bir apartman dairesinde meydana geldi. Dün saat 17.00 sıralarında 17 yaşında evlatlık edinilmiş bir kızın ölü bulunmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri olay yerindeki deliller doğrultusunda 17 yaşındaki D.A’yı evlatlık edinen H.A ve F.A ile anneanne Nazmiye Y.'i (83) sorguya aldı. Anneanne Nazmiye Y'in ifadesinde D.A’nın elinde bıçakla kendisine saldırdığını, kendisini korumak amacıyla ittikten sonra başındaki türbanın bağıyla boğazını sıkmak suretiyle genç kızı öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi. Olay sırasında evde D.A ve kendisi dışında kimsenin bulunmadığını söylediği iddia edildi.
Olayın ardından kızı F.A’yı arayarak eve çağırdığı, kızı F.A’nın eve gelerek durumu görmesinin ardından kocası H.A’yı eve çağırdığı kocasının da durumu emniyet güçlerine bildirdiği kaydedildi.
Talihsiz kızı evlatlık edinen H.A, F.A ve anneanne Nazmiye Y., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.