Yazmalı Efe lakabıyla anılan, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 17 Aralık 2013’te yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olaylarının toplumun devlete olan güveninde çok ciddi yaralanmalar meydana getirdiğini belirterek, devletin önceliklerinin arasında yolsuzluk ve rüşvetle mücadelenin olması gerektiğini ve toplumun devlete olan güvenini arttırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
17-25 Aralık sürecinin de kısaca başlıklar halinde hatırlamakta fayda olduğunu belirten CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, süreci şöyle sıraladı.
26 kişi tutuklandı, serbest kaldı. “Paralel Yapı” tartışmaları başladı. Gülen cemaati tarafından Komplo kurulduğu öne sürüldü.  ‘sıfırlama’ dilimize girdi.  Operasyonun ardından bir bakan  açıklamasında “Bakara-Makara” ile milleti alaya aldı. 17 Aralık’tan sonra yaklaşık 6 bin Emniyet mensubunun yeri değiştirildi. Savcılar sürüldü.  Zekeriya Öz efsanesi bitti. 17 Aralık’a takipsizlik verildi. Geriye Ayakkabı Kutusu kaldı!  Kasımda Yayın Yasağı getirildi. 
AKP’nin önümüzdeki 4 yıllık iktidarında zannedilmesin ki 17-25 Aralık olayı unutturulacak, zannedilmesin ki; çözüm süreci denilen ihanet süreci tekrar buzdolabından çıkartılacak. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletinden aldığı güç ve azimle tüm bunların hesabını yine millet adına soracağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.
Basmacı, CHP’nin Meclise verdiği “ 17-25 Aralık tarihinin Yolsuzlukla Mücadele Haftası” önerisinin yasal olarak kabul edilmese bile, CHP’nin bu haftayı millete asla unutturmayacağını sözlerine ekledi.