Depremden bir yıl önce aniden fenalaşıp hastaneye kaldırılan ve beyninde oluşan baloncuklar nedeniyle felç olup yatağa mahkum olan Yalçınkaya, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde Adapazarı'nda baba evinde can havliyle ayağa kalkıp, dışarı fırladı. Yalçınkaya, o günden beri tam iyileşmese de yürüyebiliyor, sol elini kullanıyor ve ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlıyor. 

Denizli'de amcası Ataman Yalçınkaya ile beraber yaşarken 1998 yılında birden fenalaşarak hastaneye kaldırılan Yücel Yalçınkaya'nın beyninde dört baloncuk oluştuğu, bunlardan bir tanesinin patladığı tespit edildi. Denizli'den acil olarak GATA'ya sevk edildi, ameliyat edildi ama felç olarak yatağa mahkum kaldı. Bir ay hastanede tedavisi süren Yücel Yalçınkaya, çabalardan sonuç alınamayınca yatağa bağımlı hale geldi. Denizli'de ayakkabı boyacılığı yaparken felç olan Yücel Yalçınkaya'yı amcası Atakan Yalçınkaya, bir süre sonra Adapazarı'nda oturan babası Kirman Yalçınkaya'nın yanına gönderdi. 

Bekar olan Yücel Yalçınkaya, baba evinde yatağa mahkum yaşarken Marmara Depremi'ni yaşadı. 17 Ağustos gecesi binlerce insanın ölümüne neden olan büyük depremde Yücel Yalçınkaya, korkudan ayağa kalktı ve yürüyerek evden dışarı kaçtı. 37 yaşında yaşadığı büyük korku Yalçınkaya için doktorların söylediği büyük şok oldu ve ayakkabı boyacısı olayın ardından tam iyileşmese de yürümeye, kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Yalçınkaya, artık yürüyebiliyor, sol elini ve kolunu kullanabiliyor, duyuyor ve çok az da olsa konuşuyor. 

Denizli'de Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda lostra arastasında sol eliyle ayakkabı boyayan, çakmak gazı dolduran Yücel Yalçınkaya, çevredeki esnafın ve amcasının da yardımıyla geçimini sürdürüyor. Arasta esnafından Ceyhan Çobanoğlu, "Arkadaşımız büyük bir hastalık geçirdi ve felç oldu, yatalak oldu. Marmara Depremi'nde korkudan ayağa kalkmış ve yürümüş. Artık daha iyi. Yürüyebiliyor, duyabiliyor. Burada ayakkabı boyacılığı yapıyor. Biz de kendisine yardım ediyoruz" dedi. Çevre esnafından İsmail Ergün ise Yücel Yalçınkaya'nın depremde korkudan yürüdüğünü, yaşadığı şokun ardından daha iyi duruma geldiğini söyledi. Amca Ataman Yalçınkaya ise yeğeninin büyük depremde hayata yeniden tutunduğunu söyleyerek, "17 Ağustos depremi gerçekten binlerce insanın ölümüne neden oldu. Yeğenim için ise kurtulma vesilesi oldu. O gün gece evde yatarken yaşanan deprem nedeniyle çok korkmuş, can havliyle yeğenim ayağa kalkmış ve dışarı fırlamış. Evdekiler de çok şaşırmış duruma. Doktorların mucize olursa ayağa kalkabilir dediği yeğenim korkuyla ayaklanmış. Biraz vücudunda hasar var. İhtiyaçlarını kendi görebiliyor. Ayakkabı boyacılığı yaparak parasını bile kazanıyor. O'nun tekrar düzelerek Denizli'ye yanıma gelmesi beni çok mutlu etti. Rabbim inşallah o günleri bizlere yaşatmaz" diye konuştu.

Yaşama yeniden tutunan Yücel Yalçınkaya ise duyduğunu ama çok fazla konuşamadığını belirterek, şimdiki halinden memnun olduğunu söyledi. 

DHA