GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde, 16 yıldır diyaliz hastası Kahramanmaraşlı Mustafa Güzel’e kadavradan böbrek nakli yapıldı. 39 yaşındaki Güzel, kendisine uygun böbrek bulunduğunu duyunca kulaklarına inanamadığını ve sevinçten havalara uçtuğunu söyledi.
Güzel, 1995 yılında rahatsızlanınca gittiği İzmir Ege Üniversitesi’nde kendisine böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. O dönemde Kahramanmaraş’ta diyaliz merkezi olmadığı için 6 yıl boyunca haftada üç gün Adana’ya gitti. Kahramanmaraş’ta diyaliz merkezi açılınca rahat bir nefes alan Güzel, 9 yıl diyalize girdi. 1996 yılında da Ankara’da böbrek nakli için başvuru yaptı ancak vericiyle ilgili sıkıntılar yaşandı. O günden sonra nakil için başvuruda bulunmadı. Kahramanmaraş’ta diyaliz merkezi hemşiresi, Güzel adına Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne böbrek nakli için kayıt yaptırdı. Pek fazla ümidim yoktu. Kayıttan yaklaşık 1 ay sonra Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden kadavradan böbrek nakli için haber geldi.Bu habere çoksevindiğini anlatan Güzel, "Sevinçten havalara uçtum. Doku uyumu olduğu belirlenince çocuklarımı aradım. Onlar da çok sevindi. Ameliyata nasıl girip çıktım hatırlamıyorum. Her şey hayal gibiydi. Hala hayal gibi. Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde Organ Nakil Merkezi’nin hizmet veriyor olması çok büyük bir nimet bizim için." dedi.
Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence’den memnun olduklarını anlatan Güzel, "Başka bir yerde bu nakli yaptıramazdım. Ekmeğimi zor kazanıyorum. 3 çocuğum Kahramanmaraş’ta olduğu için uzak yerlere gidemezdim. Bize bu fırsatı sunan Sani Konukoğlu Hastanesi ve çalışanlarından Allah razı olsun." diye konuştu. Mustafa Güzel’in eşi Sultan Güzel de "Rüyada gibiyiz. Ben de organlarımı bağışlamak istiyorum. Allah organlarını bağışlayanlardan razı olsun. Mekanları nurla dolsun." diyerek duygularını dile getirdi.
Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence ise, organ bağışı arttığı sürece nakillerin de artacağına dikkati çekerek, böbrek nakli ameliyatlarındaki başarıları ile gurur duyduklarını ifade etti. CİHAN