Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Şube Başkanı Kazım Tefçi önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tefçi, tarihin yaşandığı ve yazıldığı bir dönemde olduklarını, bu süreçte üyelerine ve millete karşı sorumluluklarının çok büyük olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

 “Biz milletimizin, kamu görevlilerinin dertlerini dert edinen bir sendikayız. Derdi olanın yükü ağırdır. Ama her şeyden önce bu kutlu bir mücadeledir. İnsanın haysiyeti için mücadele vermekten daha değerli bir şey yoktur. Onun için de hem coğrafyamızın, komşularımızın, bizden ümidi olanların ümit ışığı olmak durumundayız. Biz bunun için hem ülke adına hem çalışanlarımız adına hem de bize ümit bağlayanlar adına bu sorumluluğu yerine getiriyoruz ve bundan sonra da getireceğiz. Hiç bir kirli odağa teslim olmayız. Her şey bilgimiz, birikimimiz, tecrübemiz ve cesaretimize bağlıdır. Bunun için de kimseye öyle istediğiniz gibi bu memlekette hoyratça davranabilirsiniz dedirtmeyeceğiz ve demeyeceğiz. 28 Şubat’ta da, 15 Temmuz’da da duruşumuz bellidir. Bundan önce de, sonraki duruşumuz da nettir. Hep nöbette kalarak mücadele edeceğiz. Biz müşfik bir dil olarak Mevlana’nın dilini kullanmasını; aynı zamanda zalimlerin karşısında şahinleşmek için Kılıçaslan’ın torunları gibi hareket etmesini de biliriz’.

Referandumda neden ‘Evet’ diyeceklerinin altını da çizen Tefçi şöyle devam etti ‘‘Hayır demek PKK’lı olmak demek değil ama, hayır demek PKK’yı sevindirmek demek, hayır demek FETÖ’ye bayram ettirmek demek, hayır demek güçlü bir Türkiye istemeyen, Hollanda’ya küstahça tavrında iyi ki yaptın, başardın dedirtmek. Hayır demek Almanya’ya lokma dağıt, cümbüş düzenle demek. Onun için fotoğrafın büyüğünü görmek durumundayız. Biz, statüko, terör ve vesayetin yeniden tesisini hedefleyen yapıların karanlık faaliyetlerine son vermek için ‘evet’ diyoruz.

Mevcut sistemin çözüm üretemediğini vurgulayan Tefçi, refahın yükselmesini istediklerini belirterek, “Ülke ilk defa istikrarı yakalayacak bir zemine doğru gidiyor. O yüzden bazıları bu süreci sabote etmeye, ‘evet’ çıkmasını engellemeye çalışıyor. Kaostan beslenenlerin, mahşeri cümbüşçülerin çabaları bu yüzdendir. Bu milletin arzu ettiği gelecek mutlaka inşa olacaktır. Millet ‘evet’te kararlıdır” ifadelerini kullandı.

Teşkilat olarak hep milletin yanında olduklarını belirten Tefçi; Tavrımız hep milletten, haktan, emekten, özgürlüklerden, mazlum ve mağdurlardan yana olmuştur.  Bundan dolayı; teşkilat olarak kazandıklarımızı siyasi krizlerde kaybetmemek için, vesayete karşı olmak için, çocuklarımızın geleceği için, ülkemiz ve milletimiz için Eğitim-Bir-Sen olarak 16 Nisan’ın ‘Evet’çisi 15 Mayıs’ın Emekçi’siyiz’ diyerek sözlerini tamamladı.