Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Köyü'nde sebze üretimi yapan çiftçiler, 150 yıldan bu yana aynı biber tohumuyla köylerine özgü acı ve tatlı biber üretiyor.
Yıllardır sebze üretimi yapmakta olan çiftçiler, köylerine özgü Emcelli biberinin pazarlarda gördüğü ilgiden de oldukça memnun. Kuşaklar boyu aynı tohumla üretim yaptıklarını kaydeden vatandaşlar, piyasaya çıktığı şu günlerde acısının 6, tatlısının ise 5 liradan alıcı bulduğunu belirtiyorlar. Biber üreticisi Ali Bakır, Emcelli biberinin ağızda bıraktığı tadın diğerlerinden farklı olduğunu, bu nedenle çok tercih edildiğini söyledi. Son dönemde biber ekim alanlarına üzüm bağlarının kurulması ile daralma yaşandığını ifade eden Bakır, "Biz, Emcelli biberlerini dedelerimizin yerli biberlerden aldığı tohumlarla bu günlere kadar getirdik. Devam ettirmek ve köyümüze has bu biberi yaşatmaya çalışıyoruz. Kazancımızla da geçimimizi sağlayabiliyoruz" dedi.
Biber üreticilerinden Mehmet Başeğmez de, özelliğini kaybetmeden bugünlere gelen Emcelli biberi için Türkiye'nin bir çok yerinden sezon boyunca siparişler aldıklarını, kargo ile gönderdiklerini söyledi.