Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezinin yapmış olduğu ‘Uluslararası Eğitim Sendikacılığı ve Sosyal Politika Eğitim Programı’ kapsamında; Arnavutluk, Bosna-Hersek, Cezayir, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Güney Afrika Cumhuriyeti, Irak, Kosova, Litvanya, Moritanya, Senegal, Tacikistan, Taylan olmak üzere 14 ülkeden sendika temsilcileri, paylaşımlarda bulunmak ve sendikal çalışmaları yerinde görmek amacıyla Eğitim-Bir-Sen Denizli teşkilatının misafiri oldu.

Ziyaretle ilgili bir açıklama yapan Şube Başkanı Kazım Tefçi ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; ‘Amacımız, başta medeniyet havzamız olmak üzere, uluslararası eğitim sendikalarıyla bir araya gelerek, ortak olan sorunlarımızı dile getirmek, çözüm konusunda ‘neler yapabiliriz’i konuşmak, el ele vererek sesimizi bütün dünyaya duyurmaktır. Nasıl gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıysa, emeğin de rengi, dili aynıdır. Bu nedenle, Genel Merkezimizin önderliğinde 14 ülkeden gelen sendika temsilcilerimizle ilimizde bir araya gelerek sendikal çalışmalarımız hakkında paylaşımlarda bulunduk. Misafirlerimizin İki gün süren ziyaretinde faydalı görüşmeler gerçekleştirdik. İş birliğimiz, emek mücadelesinde karşılıklı yardımlaşmayı ve tecrübe paylaşımını da zenginleştirecektir. Ziyareti gerçekleştiren 14 ülke temsilcini ilimizde ağırlamaktan son derece memnun olduk’ diyerek sözlerini tamamladı.

14 Ülke sendika temsilcileri bir turizm kenti olan ilde, Pamukkale, Karahayıt, teleferik ve kent merkezini gezerek Denizli den ayrıldı.