CHP Denizli İl Başkanı H.Teoman Sancar ismi Delikliçınar Meydanı iken 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı olarak değiştirilen Meydan ismi Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubunun da desteklediğini ifade etti. Fakat belli endişelerinin de olduğunu dile getirdi.

Sancar endişeleri ile alakalı şu sözleri dile getirdi; "Öncelikle yıllardır ilimizin sembolü ve kültürü olarak yerleşmiş ve alışılmış olan DELİKLİÇINAR MEYDANI ve hatta Halk adında ÇINAR MEYDANI olarak anılması çok uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Buna rağmen 15 Temmuz günü yaşanan ve içinde özgürlüklere ve demokrasiye bir pranga vurmak üzere kan şiddet ve gözyaşı içeren bu darbe kalkışımı ülkemizde çok derin bir yara oluşturmuştur. Fakat milletimizin duyarlılığı ve vatanseverliliği sayesinde bu ahlaksız cemaatçi terör saldırısı emeline ulaşamamıştır. Tabi ki milletimizin bu kahramanlığı bu dik duruşu takdire şayan çok ulvi bir duruştur. İşte bu anlayış ve hassasiyetle Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Meclis Grubumuz meydana Şehitlerimizin adının verilmesine olumlu katkı vermişlerdir. Fakat şunu da unutmamak gerekir; Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana Milletimiz Memleketimiz ve bu güzel Vatanımız için nice evlatlarımız ve kardeşlerimiz can vererek şehitlik mertebesine ulaşmışlardır. Yani 15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti için ne ilk Şehidimizi verdiğimiz gündür, ne de son Şehidimizi verdiğimiz gündür. İşte o günden bu güne kadar can veren tüm Şehitlerimizi rahmetle,minnetle ve şükranla anıyoruz.
Bu vesileyle bizlerinde katkı koyduğu Delikliçınar Meydanı bundan sonra hatırlarda, gönüllerde ve yüreklerde tüm Şehitlerimizin yad edildiği ve rahmet okunduğu DELİKLİÇINAR ŞEHİTLER MEYDANI olarak anılacaktır." dedi.