3 bin TL’ye satın aldığı 1400 motor otomobile yaklaşık 10 bin TL masraf yaparak beş ayda 1900 motora yükselten Kemer, yarışma öncesinde antreman turlarını da trafiğe kapalı alanlarda yaptığını söyledi. Bu yılki yarışlara toplamda 17 otomobilin katıldığını 1600 motor dalında 400 metrelik pistte 14 saniye de 190 kilometre hıza yükselerek 6 rakibini geride bıraktığını anlatan Kemer, “Arabamın üzerinde 5 ay çalışarak motor gücünü yükselttim. Motorla ilgili her çalışmadan sonra da demene sürüşü ve antreman yaptım. Yarışlarda zorlu rakiplerimi geride bırakmak içinde pisti bile olmayan Denizli’nin sanayi siteleri içinde, trafiğe kapalı alanlarda test sürüşleri ve antrenmanlar yaparak yarışmaya hazırlandım” dedi.

Güçlü arabalar kıyasıya yarıştı Fabrika çıkışı çok güçlü ve yeni model araçlarla yarışmada kıyasıya mücadele ettiğini ifade eden Kemer, “Yarışmada 5 dalda çok iddialı sürüşler yapıldı. Benim yarıştığımız 1600 motor dalında ben 6 pilotla ve onların çok güçlü motorlara sahip yeni araçlarıyla mücadele ettim. İlimizin ismini yarışmalarda tek başıma temsil ettim. Eleme usulüyle yapılan yarışmalarda tüm rakiplerimi geride bırakmayı başardım. Şampiyonluk kürsüsünde ilimizin ismini diğer illere duyurdum” dedi.

Pist istiyoruz Eylül ayında İzmir’de yine ülkü pistinde yapılacak yarışmalara katılacağını anlatan Kemer, “Denizli’de yarışmaların yapılabileceği bir pist istiyoruz. 400 metre de yapılan ‘Drag’ (kalkış) yarışları için yaklaşık 1 kilometrelik bir pist yeterli oluyor. Böyle bir yere sahip olmadığımız için bölgedeki tüm illerle birlikte İzmir’e akın etmek zorunda kalıyoruz. Bu sporun meraklısı çok fazla. Yarışacak pilotlar, yardımcıları ve izleyicilerle birlikte her yarışta yaklaşık 4 bin kişi pist çevresinde oluyor. Bu hareketliliği ilimize taşımalıyız. Isparta’dan Antalya’dan Muğla’dan birçok otomobil tutkunu yarışmalara katılmak, yarışmalara hazırlık için bu pisti kullanır. İlimize iyi bir gelir olur. Bu sayede bizde sokak aralarında antreman sürüşleri yapmaktan kurtuluruz” dedi.

Zekican Şenkaya