14 Mayıs 1946 Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyon'unun kuruluş tarihi olup kuruluşa üye olan bütün ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor. Denizli Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı.

Denizli Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada; uzun yıllar boyunca üretimi ile nüfusunu besleyebilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'nin, bugün tarım sektöründe geldiği noktada Türk çiftçisi büyük bir paya sahip olduğu belirtildi. 

Tarım sektörünün, ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle Türkiye için vazgeçilmez bir sektör olduğu belirtilerek, “İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen bu sektör, bugün sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş bütün ülkelerin öncelikli gündemlerini oluşturmaktadır.
Tarım, nüfusumuzun yarısına yakınına sağladığı istihdam, Ülke ekonomisine sağladığı ihracat ve sanayi katkısı gibi yönleriyle ülkemiz için ekonomik bir faaliyet alanı olmasının yanı sırası bir yaşam biçimidir.
Bu gün sofralarımıza gelen yiyeceklerin her birinde çiftçilerimizin alın teri ve göz nuru olduğunu unutmamalıyız.
Bizler için, Kırsal alanda yaşayan, güç şartlar altında çalışan, yorulan çiftçilerimizin hayat standartlarının yükseltilmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Çiftçilerimiz bu ülkenin en asli unsurlarından birisidir ve ülkemizin geleceğinin teminatıdır.
Dünyadaki açlık ve dengesiz beslenme sorunlarının çözümü tarımsal üretimle mümkündür. Tarım sektörünü harekete geçirerek, üretimi gerçekleştirecek güç çiftçilerimizdir.
Bu gerçekler ışığında; elinin nasırı eksik olmayan, çalışan, üreten, alın terinin hakkını alabilen, toplumda ve ekonomide hak ettiği değeri ve saygıyı gören, emeğinin boşa gitmediğini bilen. Türkiye ve Denizli ilimizdeki tüm çiftçilerimizin “Dünya Çiftçi Günü’nü sağlıklı, mutlu, bereketli ve bol kazançlı nice yıllar geçirmesini dileriz.” açıklamasında bulunuldu.