Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimlerince 13.748 aracın bir haftalık kontrolleri sonucunda;

Hız ihlalinden,Kırmızı ışık ihlalinden, seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek, emniyet kemeri ve kask takmamak, alkollü olarak araç kullanmak, ehliyetsiz,  yetersiz ehliyet ile araç kullanmak, görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak, muayenesiz araç kullanmak, durak harici ve fazla yolcu almaktan, arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak (tonaj),karayolları trafik kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edildi.

Denizli'de, gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 26 Eylül-02 Ekim 2016 tarihleri arasında toplam (20) adet suç tespit tutanağı tanzim edilerek, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildi.

Denizli'de bir hafta içerisinde (26 Eylül-02 Ekim 2016)  43 yaralamalı kaza ve 39 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplamda 82 kaza meydana geldi. Meydana gelen kazalar genellikle, Acıpayam Yolu, 29 Ekim Bulvarı, Şehit Albay Karaoğlanoğlu (Hastane) Caddesi ve Saraylar Mah. 420 Sk. üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edildi.
 
Denizli Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre 2016-2017 Eğitim-öğretim döneminin başlaması ve okulların açılmasından dolayı, öğrencilerimizin daha güvenli bir trafik ortamında okullara gidip gelmelerini sağlamak için, öğrencilere ve okul servis aracı sürücülerine yönelik olarak, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilerek, ekiplerimizce okul giriş/çıkışlarında gerekli trafik tedbirlerinin alınması sağlanacağı belirtildi.

Vatandaşların daha güvenli bir trafik ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için, trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" Emniyet Güçlerinin denetimlerinin kararlı bir şekilde aralıksız devam edeceği aktarıldı.