Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 4 yıl önce başlattığı “Eğitim İçin El Ele” projesi, yeni eğitim yılında da devam ediyor. Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nin eğitim fakültelerinde öğrenim gören 120 gönüllü eğitmen, kursa gidemeyen 726 öğrenciye üniversiteye hazırlık dersleri verecek. Gençlik Meclisi’nin yürüttüğü projeye Denizli Valiliği. Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve PAÜ de destek veriyor. Öğrenciler, Haziran 2013’e kadar sürecek hazırlık kurslarında ilk derslerini işledi. Denizli Lisesi’ndeki kurs başlamadan önce bir tören düzenlendi. Törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.

Belediye Gençlik Meclisi Başkanı Ruçhan Ertuğrul, 4 yılda projeye katılan bin 700 öğrenciden 612’sinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmeye hak kazandığını belirterek, daha fazla öğrenci için katkı yapmayı, eğitimde fırsat eşitliği açısından destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Üç yıl önce üniversiteye hazırlık kursuna katılan ve şu anda PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Zekeriya Karaca ise konuşmasıyla yeni öğrenci ve gönüllü eğitmenleri duygulandırdı.

Projenin sosyal sorumluluğu taşıma açısından çok önemli olduğunu belirten Başkan Zolan, gençlere gelecekte ülkeyi yönetmek adına ne kadar sorumluluk taşıdıklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Zolan, “Bu topraklar, bu güzel ülkemiz, bu millet için herkesin bir şeyler yapması gerekiyor. Burada çok değerli gönüllü eğitmenlerimiz hafta sonlarını, boş zamanlarını kendilerine ayıracaklarına, siz gençlere bilgi aktarmak yönünde kullanmaya karar vermiş. Onların da bu ülke için verebilecekleri bugün için bu eğitimdir. İnşallah yakın gelecekte eğitim ordusuna katıldığınızda ülkeye daha büyük katkı sağlayacaksınız. Denizli Belediyesi olarak eğitim için ne gerekiyorsa her türlü desteği veriyoruz. Bu konuda tüm kurumlarla işbirliği içindeyiz. Eğitim, bir tek kurumun yapacağı iş değildir.” dedi.

Konuşmaların ardından sınav tarihine kadar sürecek kursun ilk ders zilini Zolan çaldı.