HABERDENİZLİ.COM

Milletvekili Ök konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kalkınma planı olan 11. Kalkınma Planı, Dünyadaki değişimler ve gelişmeler ile ekonomik veriler detaylı olarak göz önüne alınarak, geniş bir katılımcı anlayışla ve uzun bir çalışma sonucu hazırlanmış olup, Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştıracak, uluslararası konumumuzu yükseltecek ve halkımızın refahını artıracak temel bir yol haritasıdır. ” Dedi.
Planın vizyonunun daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye olarak belirlendiğini ifade eden Ök; Rekabetçi Üretim ve Verimlilik, İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi, Nitelikli İnsan ve Güçlü Toplum, Yaşanabilir Şehirler ve Sürdürülebilir Çevre ile Hukuk Devleti, Demokratikleşme ve İyi Yönetişim maddelerinin 5 temel eksen olarak kabul edildiğini ekledi.

2023 Yılında İhracat 226,6 Milyar Dolara Çıkacak

11. Kalkınma Planında sanayi sektörünün odak sektör olarak belirlendiğini ve ihracata dayalı istikrarlı bir büyüme modelinin benimsendiğini söyleyen Ök; “Plan ile Ülkemiz yüksek gelir grubu ülkeler ile insani gelişmişlik seviyesindeki ülkeler arasına girecek olup 2023 yılında, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla 1 trilyon 80 milyar dolara, kişi başı gelir 12 bin 484 dolara, ihracat 226,6 milyar dolara çıkacak, işsizlik oranı %9,9’a düşerek, enflasyon oranları kalıcı bir biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirilecektir.” Dedi.

11. Kalkınma Planı, Yerli ve Milli Politikalarda Kalkınmanın Adıdır.

Sanayileşmenin hızlandırılması amacıyla, belirlenen öncelikli sektörlerin imalat sanayi içerisindeki payının artırılacağını ifade eden Ök; “Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde gerek milli güvenlikte gerekse dış politikada yerli ve milli dik duruş sergilemekteyiz. Yerli üretimi geliştirmek ve teknolojik özellikleri daha iyi seviyelere çıkarabilmek adına, etkin bir Sanayileşme İcra Kurulu oluşturacağız.” Dedi.

Ök;“ Tarımdan hayvancılığa, istihdamdan eğitime, madencilikten turizme, ulaşımdan enerjiye, gençlerden kadınlara kadar her alanda topyekûn değişim ve dönüşüm öngören, ayakları yere basan ve gerçekçi olarak hazırlanan 11. Kalkınma Planını ile Ülkemizin daha hızlı bir kalkınma sürecine girmesini, insanımızın daha fazla refah içerisinde mutlu bir şekilde yaşamasını, ülkemizin uluslararası düzeydeki saygın konumunu daha da güçlendirecek adımların kararlı bir biçimde el birliğiyle atılmasını temenni ediyor, Planın Ülkemize ve Milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Diye ekledi.