Büyük mücadeleler ve zorluklar neticesinde, pek çok kazanıma hep birlikte imza attıklarını söyleyen Tavlan, "Soylu mücadelemizin ilk gününden bugüne kadar MEMUR-SEN ailesi olarak insan onurunu, medeniyet değerlerimizi merkeze alarak, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, kırmadan-dökmeden, ekmeğin ve ücretin yanında, değerler sendikacılığını esas alan,  başarının izleyicisi değil aktörü olan bir erdemliler hareketi olduk" dedi. 

Çalışmaya devam edeceklerime vurgu yapan Tavşan, "üyelerimizin; ekonomik, sosyal, özlük, mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için bizlere verdiğiniz yetkinin bilinci ve sorumluluğuyla, daima canla başla çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Büyük mücadeleler ve zorluklar neticesinde, pek çok kazanıma hep birlikte imza attık. Her bir üyemizin ve hizmet kolu çalışanlarımızın haklı taleplerinin savunucusu, üstlendiğimiz öncü misyonumuzla sorunun değil, çözümün paydaşı olduk" dedi. 

Tavşan açıklamasını, "Ayrıca 16 yıl önce, 23 Mayıs 2001 tarihinde bir avuç inanmış insanın, iyi niyet ve kararlılıkla çıktıkları hak, hukuk, ekmek, emek, özgürlük mücadelesi yolunda, bugün siz değerli üyelerimizle büyüyüp güçlendiğimiz, TOÇ BİR-SEN’imizin on altıncı kuruluş yıl dönümümüzün heyecanını, gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız" ifadeleri ile sürdürdü. 
 
Son olarak "Bugünlerde bizleri mutlu eden bir çok olayı aynı anda kutluyoruz" diyerek açıklamasını sürdüren Tavşan, "11 Hizmet kolumuzda yetkinin tek adresi olan MEMUR-SEN ailesinin her bir ferdine sonsuz şükranlarımı sunar, ahirete irtihal etmiş başta M. Akif İNAN ve kardeşlerimizi minnetle anıyorum" dedi.