Bu yıl Pamukkale'de düzenlenecek 11. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na, 21 ülkeden 171 sporcunun katılacağı bildirildi. Şampiyona dolayısıyla Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Balkan Atletizm Birliği Başkanı Dobromir Karamarinov ve Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yardımcısı Çınar, şampiyonayı Atletizm Federasyonu ile birlikte düzenlediklerini belirterek, “Biz spora büyük önem veriyoruz. Özellikle uluslararası organizasyonların Denizli'de olması için yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah yarın yapılacak bu önemli şampiyonadan da alnımızın akıyla çıkarız.” dedi. Federasyon Başkanı Terzi de Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nın ilk kez tarihi özelliği de olan bir parkurda yapılacağını, yarışa Pamukkale antik havuzdan başlayacak atletlerin, inişli çıkışlı bir parkurda ter dökeceğini ifade etti. Beşinci defa Avrupa şampiyonu olan Ahmet Arslan'ın büyük erkekler kategorisinde yarışacağını, bütün kategorilerde Türk atletlerin kupa hedeflediğini belirten Terzi, “Atletlerimiz, birçok şampiyonadan madalyalarla dönüyor. Bunlar bizi mutlu ediyor ve daha çok çalışmamız için teşvik oluyor. Denizli'nin bu organizasyonu çok istediğini bildiğimiz için yapıyoruz. Buradaki her şey, şampiyona için gayet uygun.” diye konuştu.

Balkan Atletizm Birliği Başkanı Karamarinov ise Pamukkale'nin dağ koşusu pistinin uygun olduğunu belirterek, “Denizli’de hava sıcak olduğu için koşularımızı saat 08.00'de yapacağız. Çeşitli ülkelerden gelen 171 sporcu, şampiyon olmak için koşacak.” dedi.

Şampiyona genç bayanlar, genç erkekler, büyük bayanlar ve büyük erkekler olmak üzere dört kategoride koşulacak. Şampiyona dolayısıyla Pamukkale'ye giriş ücretsiz olacak.