İki çocuğu 7 torunu olan Çamelili Mehmet Sabri Sağ'ın bugün vefat ettiği belirtildi. Mahalleli tarafından sevilen ve saygı duyulan bir kişi olan Sağ, mahalle sakinlerinin dedesi olduğu, hayatı boyunca çiftçilikle uğraştığı belirtildi.

104 yaşında vefat eden ve ilçeyi hüzne boğan ilçenin en yaşlı kişisi Mehmet Sabri Sağ'ın doktora gitmediği, uzun yıllar yaşamasını taze yoğurt, bal, yumurta ve kendi bahçesinde yetiştirdiği organik ürünlere borçlu olduğu belirtildi. Merhum Sağ'ın her gün evinden tarlasına toplamda 9 kilometre yürüdüğü, askerlik haricinde köy dışına çıkmadığı ifade edildi.

Uzun yaşamasının sırrını soranlara organik gıdalarla beslenmek ve ev ekmeği yemek olduğunu defalarca anlatan mahallenin dedesine, evlenecek çiftler hayır dua almak için mutlaka uğradıkları ifade edildi.  

Yaşlılık sebebiyle son 2 yılını yatakta geçiren, çocuklarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen Sağ'ın,  1912 yılından bu yana Osmanlı ve Türkiye tarihine şahitlik ettiği, 12 Cumhurbaşkanı, 27 başbakan, 1960 ve 1980 darbelerini gördüğü belirtildi.