Denizli'nin Acıpayam ilçesi Eskiköy Mahallesi'nde 12 yıldır hasta, 10 yıldır da yatalak olan 71 yaşındaki Fatma Aydınhan, devletten yardım bekliyor. 12 yıl önce boynundan ayaklarından ameliyat olan ve beyin felci geçiren Aydınhan'a, kendisi de hasta olan eşi İbrahim Aydınhan bakıyor. Evleri yıkıldığı için bir yakınının evinde kalmak zorunda kalan Aydınhan'ın yiyecek içeceğini, konu komşu yardım ederek sağlıyor. 12 yıllık hastalığının 10 yılını pencerenin kenarında bir yatakta geçiren Fatma Aydınhan, haline bir taraftan şükrederken kendilerine devlet elinin uzatılmasını bekliyor. Ayağından iki, boynundan bir kez ameliyat olduğunu söyleyen Aydınhan, "Yine olmadı. Çok şükür, 12 senedir yatıyorum. Verirlerse yiyorum, vermiyorlarsa yatıyorum. Kendim yiyemiyorum, alamıyorum. Evimiz yok, elin evinde duruyoruz. Evimiz göçtü, yapamıyoruz. Yardım edenimiz de yok. Ellerim tutmuyor." dedi.
10 YILDIR YATAKTAN KALKAMIYOR 
Eşinin hiçbir şeyi yokken bir gün aniden hastalandığını anlatan İbrahim Aydınhan, "Ayakları uyuşmaya başladı. Aydın Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Ayaklarından ameliyat oldu, bu sefer bacakları temelli kasıldı. Adnan Menderes Üniversitesi'nde, boyunda arıza buldular. Oradan ameliyat ettiler, yine olmadı. 10 yıldır bu vaziyette yatıyor. Bir de beyin felci geçirdi. Göğüs kapakları çalışmıyor. Yemeğini ağzına kendim tutuyorum." diye konuştu. Kendisinin de beyin felci geçirdiğini, bir gözü hiç görmezken diğerinin az gördüğünü ifade eden Aydınhan, "Yüzde 70 sakatlık maaşı alıyordum. Bağ-Kur kaydımız çıktı. Halk Bankası'ndan kredi çektik, Bağ-Kur ödedik. 2014 Eylül'ünde günümüz bitti. Hala 900 lira borçluyum. Babamdan miras kalan bir evim vardı, 150-200 yıllık. Kardeşlerim verdi. Yağmurdan yıkıldı. Yapma imkanımız yok. Muhtar vasıtasıyla sosyal yardıma için başvurduk. 'Emekli olduğu için yardım yapmayız.' demişler. Burada eşin dostun yardımıyla idareten duruyoruz. Bir tek odamız olsa da içine hastamı katabilsem, onu da yapamıyoruz. Emekli olunca sosyal yardımlar, kömür yardımı kesildi. 900 lira kadar para alıyoruz, onu da bu hastalıkla ihtiyaçları karşılıyoruz." şeklinde konuştu.


YÜZDE 92 ENGELLİ RAPORU VAR, ANCAK MAAŞI YOK
Eşinin yüzde 92 engelli raporu olduğunu ancak kendisi emekli göründüğünden maaşa bağlatamadığını belirten İbrahim Aydınhan, her şeye rağmen haline şükrederek yardım bekleyişini sürdürüyor: "Böyle idare diyoruz. 12 yıldır bakıyorum, hiç acizlenmedim. Cenab–ı Allah, bundan beter etmesin. Zevkle bakıyorum. Düşmüş, başka bakacak yok. 55-56 yıldır evliyiz." ifadelerini kullandı.