Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Denizli ili Çal ilçesinde 10 yetiştiriciye toplam 41 baş Damızlık İvesi Irkı Koç dağıtımı yapıldı. 
Proje kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı damızlık koçların katılımıyla işletmelerin mevcut verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Böylelikle koyunculuğun geliştirilmesi sağlanarak, et ve süt verimliliğini arttırmak, kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın alım güçlerini yükseltmek ve milli ekonomiye katkı sağlamak.

Proje kapsamında Çal İlçesi Denizler, Hançalar, Peynirci, Sakızcılar, Bayıralan ve Yukarıseyit Mahallelerinden 10 yetiştiriciye toplam 41 baş Damızlık İvesi Irkı Koç dağıtımı yapıldı.

Cuma günü yapılan koç dağıtım törenine Çal Kaymakamı Selami Korkutan, Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Karabulut, Çal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydoğan Gürcan ve Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil ile sürü yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, projenin önemini vurgulayarak, bu tür projelerle çiftçilerimize destek olmaya devam edileceğini ve hayvan ırklarının, özellikle et, süt ve yavru verimi bakımından üstün ırklar seviyesine çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.
Sürü Yöneticilerine yapılan kura ile koçlarteslim edildikten sonra koç dağıtım töreni sona erdi.