Pamukkale Belediyesi, 2000 öğrenciyi Ankara’ya götürmesinin ardından bu kez de farklı bir projeye imza atarak tarihe karşı sorumluluğunu yerine getiriyor. Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organize ettiği Çanakkale Gezisi, gençlerin tarihlerini bilmesi açısından da ayrı bir önem taşıyor.
Pamukkale Belediyesi’nin yürüttüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği projede, öğrenciler velileriyle Pamukkale Belediyesi’ne geldi. 10 otobüsle yapılacak yolculukta görevli öğretmenler de yerini aldı. Geziye, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Veli Demir de öğrenci ve öğretmenlere eşlik etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise uğurlamaya gelenler arasında yerini aldı.
Başkan Yardımcısı Demir, başarılı olan öğrencilerin çeşitli şekilde ödüllendirildiğini gezide yer alan öğrencilerin de okullarında başarılı olduğunu kaydederek, ‘Uzun soluklu sınavlar sonrasında başarılı olan öğrencilerimiz seçtik. Onları ödüllendirmek ve diğer öğrencileri de başarıya teşvik etmek için ecdadımızın cihana adını duyurduğu ve bu vatan toprakları üzerinde yaklaşık 250 bin şehit verdiğimiz şehitler bölgesi Çanakkale’yi gezdireceğiz. İnşallah Çanakkale’deki o ruhu bu gençlere aşılarız. Onların da gelecekte bu vatana en az şehitlerimiz kadar sahip çıkmasını sağlamak amacıyla bu bilinci aşılamak için yola çıkıyoruz. İnşallah bu şehitlere ziyaretlerimiz hayırlara vesile olur. Gelecek nesillerimiz buradan alacağı çok büyük dersler vardır. Önemli olan tarihimizi ve geçmişimizi bilerek geleceğe emin adımlarla yürüyebilmektir. Gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyoruz. Gençlerimiz her alanda desteklediğimiz gibi eğitim alanında da destekliyoruz’ dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Belediyesi’nin başarılı projelere imza attığını belirterek, ‘Böyle büyük gezilerin 2. si gerçekleşiyor. Yaptığımız protokolle başarılı işlere imza atılıyor. Gençlerimizin ata yadigarı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı Çanakkale’yi görmesi çok önemlidir. Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin, gençlerimiz oradaki manevi havayı teneffüs edebilmesi için bir gezi düzenledi. Bu geziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak işbirliği çerçevesinde destek verdik’ dedi.
Geziye katılan Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Osman Boz, bu manevi yolculuğun önemine işaret ederek, ‘Çanakkale bizim manevi köklerimizden biridir. Daha önce gitmiştim. Ama gitmeye doyum olmaz bir yer. Bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve vatandaşlarımızın mutlaka en az bir kere görmesini tavsiye ederim’ dedi.


Aynı okul öğrencilerinden ve okul 1.si Dilek Bilen de, ‘Ben daha önce Çanakkale’ye gitmiştim. Ancak binlerce kez gitmek istiyorum. Birçok arkadaşım ise ilk kez gidecek. Tarih kitaplarında öğrendiklerimiz yetmeyebilir orada canlı canlı tarihi içimizi teneffüs edeceğiz. Bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ederim’ dedi. Dilek Bilen velisi ise, Pamukkale Belediyesi’nin düzenlediği tarihe yolculuk gezisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Orhan Abalığolu Teknik Meslek Anadolu Lisesi öğrencisi Fercan Kırbaç da duygularını şu şekilde dile getirdi: ‘Pamukkale Belediyesi bu projeyle çok önemli bir başarıya imza attı. Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Orada şehitlerimizi ve Gazi Mustafa Kemal’i saygıyla anacağız. Tarih bilgilerimiz burada pekiştireceğiz’ dedi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Atike Buket Serdaroğlu da, ‘Daha önce bir kez Çanakkale’ye gittim. Aradan 18 yıl geçmiş. Ama yüzlerce kez gitsem bir kez daha gitmek isterim. Öğrencilerimle birlikte orada bulunmak benim için gurur vericidir. Tekrar o manevi atmosferi solumak çok güzel olacak. Buradan Çanakkale’yi görmeyenlere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Çanakkale her insanın hayatında en az bir kez görmesi gereken bir yerdir’ dedi.
 Pamukkale Belediyesi’nin Çanakkale Gezisi 2 gün sürecek. İlk gün dünyadaki en ünlü antik kentlerden birisi olan Truva Antik Kenti’ni gezisi, Asos ve Behramkale tarihi yerler gezilecek. 2. gün feribotla Gelibolu Yarım Adası’na geçilecek. Eceabat’a gelindiğinde ise tarih yeniden canlanacak. Gezi boyunca, Gelibolu Milli Parkı’ndaki ziyaret, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği ve Şehitlik Abidesi, Alçıtepe, Ertuğrul Koyu ve Tabyası, Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Arı Burnu, Seddülbahir, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gezilecek.