2020-2021 yılları medya sektörü  için zor bir yıl oldu. Korona virüsün bizden kopardığı meslektaşlarımız oldu. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde öncelikle virüsten dolayı kaybettiğimiz Çivril İlçesinde faaliyet gösteren Çivril’in Sesi Gazetesi sahibi Sebahattin Yaman ve Son Nokta imtiyaz sahibi Erol Kes’e ve meslektaşlarımıza Allah rahmet  eylesin, mekanları cennet olsun diyoruz.
Basın çalışanlarının 1961 yılında kazandıkları ile bu günkü hakları arasında uçurumlar vardır.  10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, demokrasimizin gelişmesi açısından büyük önem taşımaktadır.  Basın özgürlüğünden, basında çalışma koşullarına, mesleki standartlardaki yasal düzenlemeler için TBMM’de grubu bulunan partilere yeni yasal düzenlemeler için çağrıda bulunuyoruz. Sorunlarımızı aktardığımız milletvekilerimiz, her seferinde not alıyor ve aldıkları notlar buharlaşıyor. 
Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. 
10 Ocak Basın Bayramı değil, birlik, dayanışma direniş günüdür.  Özgürce bayramlar kutlamak dileğimizdir. 
DGC Yönetim Kurulu olarak, bugün bizden tarafsız haeberler bekleyen halkımıza ve DGC’nin fedakar üyelerine saygı ve sevgilerimizi sunarız.