6 Temmuz’da Uzman Onbaşı Mesut Çıldır ve Astsubay  Hasan Hüseyin Çıldır kardeşler, Muğla Akyaka’da serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılarak boğulmuştu. Kardeşlerden Mesut Çıldır olay yerinde hayatını kaybederken, Hüseyin Çıldır ise Hastaneye kaldırılmıştı. Muğla’da Yaklaşık 10 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören  Hasan Hüseyin Çıldır’da dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. 10 gün önce kardeşi Mesut için gözyaşı döken Çıldır ailesi, onun acısı henüz çok tazeyken ikinci asker evladını da kaybetti. 

Dün hastane de hayatını kaybeden Jandarma Astsubay Hasan Hüseyin Çıldır için bugün Denizli Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi.  Cenaze törenine, Vali Hasan Karahan, 11’inci Komando Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, çok sayıda asker vatandaş ve aile yakınları katıldı. 10 gün arayla 2 oğlunu kaybeden aile ayakta durmakta güçlük çekerken yaşadıkları acı, görenlerin yüreklerini dağladı.
 
Öğle namazının ardından  Çıldır için cenaze namazı kılındı.  Alınan helalliğin ardından  Hasan Hüseyin Çıldır’ın cenazesi 10 gün önce defnedilen kardeşinin yanına defnedilmek üzere Çakmak mezarlığına götürüldü.