DENİB 5. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının Final Gecesi’nde, Türkiye'nin farklı illerinden ve farklı okullardan mezun 58 yarışmacının 232 tasarımı arasından seçilen 10 finalist, ilk 4 de girebilmek için yarışacak.

17 Şubat Cuma günü, (yarın) saat 19.00’da Pamukkale Colossae Thermal Oteli’nde gerçekleştirilecek olan  Final Gecesi’nde, podyuma çıkacak olan ünlü mankenler, finalistlerin tasarımlarını tanıtacak. Gecede podyuma çıkacak olan ünlü mankenler arasında Özge Ulusoy, Ebru Öztürk, Irmak Atuk, Şebnem Schaefer, Cem Belevi gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Yarışmanın sunuculuğunu ise Oylum Talu yapacak.

İLK DÖRT TASARIMA ÖDÜL 

Rönesans Ajans Akif Örük organizasyonunda düzenlenecek yarışmada, 10 finalist arasından dereceye girecek 4 tasarımcıyı belirleyecek Jüri Heyeti ise Üniversite- Özel Sektör Moda Tasarım Dünyasının ünlü isimlerinden oluşacak.

Yeditepe Üniversitesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, Mimar Sinan Ün. Güzel Sanatlar Fakültesi Teks. Ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Kemal Can, yurtiçi ve yurtdışında isim yapmış ünlü Moda Tasarımcılarından Erol Albayrak, Niyazi Erdoğan, Özlem Kaya, Tanju Babacan, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi,   Moda yazarı Ümit Temurçin ,  Diva Magazin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pakize Sükan, Vouge Dergisi Blogger Barış Çakmakçı yer alıyor. Jüri Üyeleri arasında DENİB Tasarım Komitesi Başkan Vekili İsa Dal’da bulunacak. Yarışmanın Creative direktörlüğünü ise Gül Ağış tarafından gerçekleştirilecek olan Final Gecesi’nde, birinci olan finaliste 10 bin Türk lirası, ikinciye 7 bin TL, üçüncüye ise 5 TL para ödülünün yanı sıra, DENİB ‘in sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca onaylanması halinde 1 tasarımcı yurtdışına eğitim imkanı kazanacak.

Yarışmaya Türkiye’nin farklı illerinden katılan 53 yarışmacı arasından belirlenen finalistler ise şöyle: Ayfer Öztürk, Ayşe Can Ayşegül Bozkurt, Burak Dahan, Çiğdem Küçük, Emre Pakel, Hatice Kübra Çiçek, Melike Öznek, Necla Candan Tulğa, Süleyman Emir Kırmızı. 

Yarışma ile ilgili olarak TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, “Sona yaklaştıkça, DENİB ailesi olarak hepimizi yarışma heyecanını iyiden iyiye hissetmeye başladık. 5. yarışmayı düzenliyor olmamız bizim için gerçekten önemli… Yine ilk günkü heyecanımızla Tasarım Yarışmamızın hazırlıklarını tamamladık. DENİB Ev ve Plaj Giyimi Yarışması ile kentimize, hazır giyim sektörüne ve tasarım dünyasına farklı bir renk getirdiğimizi düşünüyoruz. Yarışmamıza katılan genç arkadaşlarımızın fikirleri ve koleksiyonları ile profesyonel ruhu harmanlayarak şehrimize, sektöre ve tasarım dünyasına çok farklı bir soluk getirdiğimiz kanaatindeyim" dedi.