Başkan Zolan, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında, bir şehirde engelliler önündeki engellerin kaldırmaması durumunda o şehrin çağdaş ve modern bir şehir olamayacağını kaydeden Başkan Osman Zolan, mesajını şöyle sürdürdü:
Eğer bir şehirde, engellerin önündeki engeller kaldırılamıyorsa o şehir veya ülkenin modern veya çağdaş olduğu söylenemez. Göreve geldiğimiz günden itibaren her türlü imkanlarımızı seferber ederek engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Tüm cadde ve sokaklarımız, her karışını engellilerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekle geldi. Öte yandan Engelliler Meclisi’mizin talepleri doğrultusunda engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bir milletin onuru, gururu, haysiyeti, muhtaçlarının ne halde olduğuyla ölçülür. Yaşlıların aciz olduğu, engellilerin aciz olduğu milletler ne kadar kalkınmış olursa olsun ne kadar gurur dolu bir tarihi olursa olsun yeterli değil ve çağ dışıdır.’
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm engellilerin engelliler gününü tebrik ettiğini belirterek, engellilerin engelsiz bir dünyada yaşayabilmesi için ne gerekiyorsa yapılmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.