Haberdenizli.com

İkrar dergisi ile Ketebe Piyan dergisinin organize ettiği çalıştayda, Türkiye'de dergiciliğin sorunları, tasarım alanındaki dönüşüm, nazım ve nesir alanındaki sorunlar, dağıtım ve pazarlama alanındaki tıkanıklık ve güncel ekonominin dergiciliğe etkisi gibi konular ele alındı.

1. Ulusal Dergi Çalıştayı

Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen çalıştaya Ketebe Piyan ve İkra'r dergileri ile Barbar, Mey'us, Telmih, Serçe Edebiyat, Hark, Kemik Kadro, Sinada, Dualist, Alandayız, Hoşaf, Ukde Mecmua, İmge, Yıldız ve Suskun Fanzim dergileri katıldı.

İkra'r Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Abdulkadir Ünal, Denizli'de 1. Dergi Çalıştayı ile anlamlı bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen genç dergicilerle, Türk edebiyat kültüründe yadsınamayacak bir yere sahip olan dergi ve dergiciliği konuştukları belirtti.

Çalıştayda, günümüz dergiciliğinin bir adım öne taşınması için böyle bir çalışmanın önemine dikkat çekildiğini dile getiren Ünal, "Anadolu'da böyle bir çalışmanın yapılması, özelde Denizli'mizde gerçekleşmesi de bizleri ayrıca mutlu etti. Öte yandan çalıştay dışında katılımcılarımıza Denizli'mizin kültürel dokusunu hissettirirken tarihsel derinliğinde de bir yolculuğa çıkardık. Çalıştayın en önemli vurgusu ise 'kısıtlı imkanlarla, hiçbir destek alınmadan' böyle bir etkinliğe imza atılmış olmasıdır. Emeği geçen tüm dostlarıma candan teşekkür ederim. Biz biliyoruz ki gelecek bizim. Gençliğin güzel işlerde var olması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Ketebe Piyan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Abdurrahman Ali Öncel de bir gelenek haline dönüşmesini amaçladıkları 1. Dergi Çalıştayı'nın çok verimli geçtiğini kaydetti.