Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye'de faaliyet gösteren yaklaşık 15 bin E-ticaret firmasının, müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015'ten itibaren korumakla yükümlü olacağını belirtti.
Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 37 milyonu, sanal mağazalarda satış yapan site sayısının da 15 bini geçtiğini ifade etti.

e-ticaretin, geçen yıl yapılan 41 milyar 883 milyon liralık satış hacmiyle perakende sektörünün önemli bir parçası olduğunu kaydeden Palandöken, e-ticaretin Anadolu'da da hızla yayılmaya başladığını belirtti.

Yeni pazarlara açılma, satışları artırma ve yeni markalar yaratmanın bir yolunun da e-ticaretten geçtiğini ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"e-ticaret 2014 yılında yüzde 25 büyüdü. Elektronik ticareti düzenleyen kanun ile e-ticaret firmalarına müşterilerinin kişisel bilgilerini 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren koruma yükümlülüğü getirildi. Güvenilir sitelerden alışveriş yapmak bundan sonra çok önemli olacak. Bunu güvenlik sertifikası alarak sağlayabilirler."