Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)’nin ev ve plaj giyiminde yenilikçi ürünleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği 1. Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması'nda finale kalan tasarımcıların koleksiyonları, mankenlerin katıldığı bir defileyle tanıtıldı. Ana teması “Ekoloji” olan defileyi Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen de seyretti.

Vali Demir, defileden önce yaptığı konuşmada Denizli'nin ihracata dönük bir şehir olduğunu belirterek, “İhracat demek, dünya ile rekabet etmek demektir. Dolayısıyla tasarımın ve inovasyonun ajandasını almamış bir kentin bunda başarılı olması mümkün değil.” dedi. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise Denizli’nin öncelikli sektörü olan tekstil ve konfeksiyonda tasarımın öneminin her geçen gün daha da arttığını belirtti. Kocasert, “Biz bu yarışma ile tasarımı Denizli’nin gündeminde tutmayı hedefledik. İhracatta rekabet edebilmek istiyorsak, özgün tasarımlar geliştirme noktasında hızlı bir şekilde mesafe katetmemiz gerekiyor. Bu yarışma ile genç tasarımcılarımızı hem motive etmeyi hem de yeteneklerini gösterebilmeleri için fırsat sunmayı hedefledik. Firmaların tasarıma önem vermeleri, yatırım yapmaları gerekiyor ama bunun öncelikli koşulu, yetenekli ve mesleğini seven tasarımcıların varlığı. Dolayısıyla tasarımcıların sektör temsilcileri ile tanışabilecekleri etkinliklerin düzenlenmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.

Tasarım yarışmasının gelenekleşmesini hedeflediklerini söyleyen Kocasert, “Yarışmamızın temasını ‘Ekoloji’ konseptiyle düzenledik. Yarışmamızı ve bu şekilde doğayı ve çevreyi bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak istedik. Çevresel felaketlerin maalesef birçoğu insan eliyle gerçekleşiyor. Bu konuda hepimizin en üst düzeyde duyarlı olması ve doğayla barışık yaşam tarzını benimsemesi artık bir zorunluluk.” şeklinde konuştu.

Yarışma jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Esra Ertan'ın ''Form, Huzur, Kum Tanesi, Esinti'' isimli koleksiyonu birinci seçildi. ''E1-E2-P1-P2'' adlı koleksiyonu ile Fatma Kırımlı ikinci, ''İp-Keçe'' isimli koleksiyonu ile Tuğçe Yıldırım üçüncü oldu. İnovasyon Özel Ödülü ise Ayça Kaplan'a verildi. Birinciye 7 bin, ikinciye 5 lira, üçüncüye 3 bin, jüri özel ödülü sahibine de 5 bin liralık para ödülleri, sponsor firma temsilcileri tarafından verildi.