Denizli'nin Honaz ilçesinde, define arayanlara düzenlenen operasyonda bir uzman çavuş şehit oldu. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlayan jandarma ekipleri 4 kişiyi gözaltına alırken, define arayanlara yol gösterdiği iddia edilen Cihan Y. her yerde aranıyor.

Olay, Denizli'nin Honaz ilçesi Emirazizli Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Bölgede define arayanların olduğu istihbaratını alan Honaz jandarma ekipleri bölgeye operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda jandarma ve grup arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmanın ardından defineciler, Özer Ç., Orhan Ç., Tayfun Ç. ve Bünyamin Ç. yakalanırken, Cihan Y. ortadan kayboldu. Bu sırada define arayanlardan bir kişi uzman çavuş Cengiz Darbaş'ı (32) uçurumdan aşağı itti. Uçurumdan aşağı düşen uzman çavuş Cengiz Darbaş olay yerinde hayatını kaybetti. Olayda ayrıca iki asker de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

CİHAN Y. HER YERDE ARANIYOR

Sabah saatlerinde ise savcı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Askerlerden olayla ilgili bilgi alan savcının ardından jandarma ve arama kurtarma ekipleri olayın ardından ortadan kaybolan Cihan Y.'yi aramaya başladı. Askerler ve arama kurtarma ekipleri, Cihan Y.'nin de uçurumdan düşme ihtimaline karşı bölgede geniş çaplı arama yaparken, kaçma ihtimaline karşı da ilçenin giriş ve çıkışlarında arama yapıyor. Şimdiye dek şahıs bulunamazken, bir çocuk babası olan uzman çavuş Cengiz Darbaş'ın ailesi ise büyük üzüntü yaşadı. Eşinin 4 aylık hamile olduğu belirtilirken, ilçede de çok sevilen Darbaş'ın ölümünün ardından ilçe halkının olayın meydana geldiği yere geldiği görüldü.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.