Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün başarıyla uyguladığı ve Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi unvanını elde eden ‘Genç Denizli Projesi’ kapsamında bu kez üniversite adaylarının doğru tercih yapması sağlanıyor. Denizli Belediyesi önüne kurulan tercih çadırında öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.
Denizli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin en iyi sosyal sorumluluk projesi seçilen Genç Denizli Projesi gençlere yönelik uygulamalarına bir yenisini ekledi. Daha önce farklı kültürel ve sanatsal aktiviteler ile sportif organizasyonlara gençlerin katılımının sağlandığı proje kapsamında bu kez üniversite adaylarının doğru tercih yapmaları için Denizli Belediyesi önüne tercih çadırı kuruldu. Üniversite adaylarının aldıkları puan doğrultusunda en doğru seçimi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan tercih çadırında öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.

Kurulan tercih çadırı her gün 10:00-21:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Rehber öğretmenler eşliğinde bilgisayar ortamında öğrencilerin kazanmaları muhtemel fakülte ve bölümler belirleniyor, örnek tercih listeleri hazırlanıyor. Talepte bulunan öğrenci ve ailelerine mesleki danışmanlık hizmeti ile fakülte ve programlar hakkında bilgiler de veriliyor.

Üniversite adaylarının bilinçli tercih yapmalarını sağlamak amacıyla başlatılan uygulama 6 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek.