Programda, Selçuklu komutanlarından Hüsamettin Gazi döneminde bölgenin İslamlaşmasında ve Türk topraklarına kazandırılmasında büyük öneme sahip Baklan Tekke Camii ve Hüsamettin Gazi türbesi ziyareti, daha sonra Baklan Boğaziçi Camii, Çivrilde Miryokefelon savaşının yapıldığı alan, Çal kumral mesireliği, Çal kayı pazarı, Süller Müftü Ahmed İzzet Efendi kabri ziyaret edildi. Genç, yaşlı, kadın, erkek herkesimden katılımın yoğun olduğu Gezi programı Denizli'nin Çal, Baklan, Çivril ilçeleri ve çevresinde gerçekleştirildi. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Dr. İbrahim Balık'ın anlatımı ile tarihi mekanlar adeta yeniden canlandı. Katılanların çok verimli bulduğu gezi programı esnasında güzergah üzerindeki Belediye Başkanlarının da nazik misafirperverliği ile dolu dolu bir program gerçekleşmiş oldu. Gezi bitiminde aileler

"Bu güzel etkinlikten dolayı organize sahibi Ensar Vakfına, Baklan ve Çivril Belediye Başkanlarına teşekkürlerimizi sunarız Denizlimizi tanımıyormuşuz meğer bunu ancak yeni farkedebildim" dediler.
Ensar Vakfı Denizli Şube Başkanı Hüseyin Karademir de, katılan herkese teşekkür ederek, "Milli tarih ve kültür şuurunu geliştirmek, tarih ve ecdadıyla gönül bağlarını güçlendirmek amacıyla" Ecdadın İzinde Denizli'deki Selçuklu mekanlarına tarih gezisi" başlığıyla böyle bir program gerçekleştirdik. Toplumu bir arada tutan bağlardan birinin de tarih bilgisi ve bilinci olduğunu çok iyi biliyoruz. Nitekim, Tarihini bilen millet, kökü sağlam çınar gibidir. dedi. 

Ensar Vakfından Ecdadın İzinde Tarih Gezisi ve Ziyaretler

Ensar Vakfından Ecdadın İzinde Tarih Gezisi ve Ziyaretler

Ensar Vakfından Ecdadın İzinde Tarih Gezisi ve Ziyaretler