Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kaçaçılık ve Organize Suçlar Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri elektronik sigaraya savaş açtı. Satışı kanunen yasaklanan elektronik sigara satan bir işyeri tespit eden ekipler  yüzlerce elektronik sigara ve likit ele geçirdi. 

HABERDENİZLİ.COM

Çoğunlukla sigara ve tütün ürünlerine olan bağımlılıktan kurtulmak için kullanılan elektronik sigaralar Türkiye’de sağlığı olumsuz etkilediği için kanunen satışı yasaklandı. Ancak yasa dışı yollarla ülkeye sokulan sigaralar, el altından piyasaya sürülüyor. Denizli’de KOM Şube ekipleri yapılan çalışma sonucunda 1 işyerinde elektronik sigara satışı yapıldığını tespit etti. 

Şüpheli kişileri yakalamak için çalışma başlatan emniyet, belirlenen işyerine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda yaklaşık 700 adet elektronik sigara, 6 bin adete yakın elektronik sigara likiti,1.100 adet sigara ısıtıcısına takılan minyatür sigara, 220 adet sigara filtresi olmak üzere toplam 8.000 adete yakın kaçak elektronik sigara ve elektronik sigara likiti yapımında kullanılan malzeme ele geçirdi. Devam eden aramalarda 70 adet kaçak kol saati, parfüm, kulaklık ve yaklaşık 400 adet cinsel içerikli üründe bulunarak el konuldu.

Yakalanan kaçak malzemelerle ilgili olarak 1 şahıs hakkında Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.