Denizli Ticaret Odası, 4 milyon TL’si Oda kaynaklarından, 24 milyon TL’si de Ziraat Bankası kaynaklarından olmak üzere toplam 24 milyon TL’lik krediyi 4. kez üyelerinin imkanına sundu.
Anlaşmaya göre toplam 24 milyon TL’lik kredi paketinin 4 milyon TL’si Denizli Ticaret Odası tarafından aktarıldı. Bir yıllık vadeli bu kredi için en fazla 35 bin TL, azami vadesi 24 ay olacak Ziraat Bankası kaynağından kullandırılacak kredide ise üst limit banka tarafından belirlenecek.       
İşletmelere destek sağlamak amacı taşıyan Denizli Ticaret Odası, Ziraat Bankası ile yaptığı görüşmelerden sonra kredi paketi konusunda anlaşmaya vardı. Sadece Denizli Ticaret Odası üyelerinin yararlanabileceği kredi için Denizli Ticaret Odası’nda destek kredisi protokolü imzalandı.
Protokol törenine Denizli Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ile Ziraat Bankası Bölge Başkanı, Merkez Şube Müdürü ile banka yetkilileri de katıldı. Protokol töreninde Ziraat Bankası adına Bölge Başkanı Süleyman Yalçın ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer imza attı.
İmza töreninde konuşan Başkan Necdet Özer, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında da Ziraat Bankası ile kredi protokol anlaşması yaptıklarını hatırlatarak, “Üyelerimizden gelen talep üzerine Denizli Ticaret Odası ve Ziraat Bankası kaynaklarını kullanarak 2009 yılı Haziran ayından itibaren başlattığımız firmalarımızın kredilendirilmesi uygulamasının bu yıl 4.’sünü gerçekleştiriyoruz. Bu kredilendirmenin, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 4 milyon TL’si Denizli Ticaret Odası kaynaklarından 20 milyon TL’si de Ziraat Bankası kaynaklarından olmak üzere 24 milyon TL tutarındaki bir kaynak şeklinde devam ettirmeyi yerinde ve de gerekli gördük.” dedi.
Kredi anlaşmasının sadece Oda üyelerine özel olduğunu vurgulayan Özer, “İlk etapta Odamız kaynaklarından ayrılan 4 milyon TL, banka vasıtasıyla üyelerimizin hizmetine sunulacaktır. Bu paket sonrasında Ziraat Bankası kaynakları devreye girecektir. Denizli Ticaret Odası olarak finans ihtiyacı olan üyelerimiz bu paketten maksimum oranda faydalanabileceğini düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu. 
Ziraat Bankası Bölge Başkanı Süleyman Yalçın ise önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Denizli Ticaret Odası ile ortak kredi verdiklerini belirterek, “Kredi için ilk etapta Ticaret Odası’nın kaynaklarından 4 milyon TL kullandırılacak. Biz de banka olarak ilk etapta 20 milyon TL kredi kullandırmayı planladık. Ancak bu 20 milyon TL ile sınırlı kalmayacak, talep gelmesi halinde bunu daha da arttıracağız.” şeklinde konuştu.