Devlet Su İşleri (DSİ)’nin Denizli’de başta Yenicekent İletim Kanalı  olmak üzere devam eden 13 yatırımına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin girişimleriyle 9 milyon 671 bin lira ödenek geldi. Denizli açısından çok önemli olan projelerle binlerce dekar alan cazibeyle sulanacak, içme suyu sıkıntıları kökten çözülecek. 

Devlet Su İşleri (DSİ)’nin Denizli’de devam eden  yatırımlarına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin girişimleri ile ek ödenekler geldi.
Denizli’de  devam eden DSİ’ye ait 13 yatırıma toplamda 9 milyon 671 bin TL ek ödenek sağlandı. Verilen ek ödenekler ile sulama kanalları başta olmak üzere Yenicekent İletim Kanalına da ödenek aktarılacak. 
Bilindiği üzere bu yıl hizmete açılması planlanan Yenicekent İletim Kanalı Projesi ile enerji tüketim bedeli ortadan kalkacağından çiftçilerin ödemiş olduğu sulama ücreti üçte bire düşecek. Hali hazırda pompajla sulanan 105 bin 560 da’lık saha cazibeli olarak sulanacak ve Buldan Ovasında 28bin  640 da ile Karakıran Ovasında 10 bin 740 da arazi sulama suyuna kavuşturulacak.
Sulama Kanalları ile, çiftçilerimize cazibeli su verilecek ve çiftçilerimizin sulamada yaşadıkları sıkıntılar büyük oranda ortadan kalkacak. Taşkın Koruma Projesi ile de, Acıpayam ilçesi Merkez Alacain deresi Yukarı Havza, Çameli Arıkaya ve Gürsu Mahalleleri Taşkın Koruma ile Merkez Cankurtaran Mahallesi Taşkın Koruma olarak 16 ayrı yerde 25 adet tersip bendi işleri tamamlanacak.