YOZGAT (CİHAN)- Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Yönetim Kurulu üyeleri ve iş adamlarından oluşan 20 kişilik heyet 5 günlük Karaçay- Çerkez Cumhuriyeti'ne yaptığı iş gezisinden döndü.
    Metin Özışık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gezinin üyeler ve işadamları açısından oldukça faydalı olduğunu kaydetti. Özışık, "Karaçay - Çerkez Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Ekonomi Bakanı, yerel yöneticiler ve işadamları ile görüşmeler yaptık. Yatırımlar konusunda toplantılar düzenleyerek fikir alışverişinde bulunduk." dedi.
    Karaçay’ın en büyük ekonomik kaynaklarının başında hayvancılık geldiğini ifade eden Özışık, "Karaçay’da ekonomik anlamda en büyük gelişmeyi hayvancılık üzerinden sağlıyor. Buna paralel olarak, dağ turizmi, makine, elektronik saat fabrikası, yakut, kimya, uranyum madeni, altın, taşkömürü işletmeleri ekonominin yoğunlaştığı alanlardır. Ayrıca 100′den fazla mineral su kaynağı vardır. Sanayi esas itibariyle Çerkesk şehrinde yoğunlaşmıştır. " diye konuştu.
    Çerkesk şehrinde Rusya Federasyonu’nun ikinci büyük çimento merkezinin bulunduğunu kaydeden Özışık, "Yatırım amaçlı hizmet ve üretim sektörlerinde çok cazip teşvikleri olan Karaçay’da gümrük vergisinden muaf ve 7 yıl boyunca düşük vergi ve ücretsiz yer tahsisi gibi teşviklerin olduğu ve yapılacak yatırımların devlet güvencesinde olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda yatırım alanları incelenerek burada ticari faaliyetini sürdüren işadamları ile yatırım konusunda güzel fikirler edindik. Bu tür iş gezilerimize bundan sonra da devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.
CİHAN