Asgari ücretteki artış konusunda en çok tepki gösteren sivil toplum örgütlerinden biri olan Denizli Sanayi Odası’nda, Ocak ayı olağan meclis toplantısında da gündemde yine asgari ücret vardı. Çoğunluğunu tekstil sektöründen temsilcilerin oluşturduğu mecliste işverenler, emek yoğun bir sektör olan tekstilde artışın etkilerinin yaz aylarında ortaya çıkacağını düşünüyor. Eleman sirkülasyonunun da arttığına dikkat çeken işverenler, umutlarını 2017’ye kaydırmış görünüyor. Geçici koruma verilen Suriyeli göçmenlere çalışma izni verilmesi konusunun da tartışıldığı toplantıda, sanayiciler, vasıflı göçmenlerin Avrupa’ya göç ettiğini ve vasıfsız olanların sadece Türkiye’de kaldığı görüşünde birleşiyor. 

“Göçmen ve mülteci dramının Avrupa’yı temelinden sarstığı, eşitsizliğin giderek arttığı, yönetimlere güvenin azaldığı ve milliyetçiliğin yükseldiği bir ortamda yönümüzü bulmaya çalışıyoruz.” diyerek güncel durum değerlendirmesi yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, genişletilen asgari ücret teşviği için “denge bozucu” yorumunda bulundu. 

Bir süredir sadece yeni istihdamların değil mevcut istihdamların da desteklenmesi gerektiğini savunan Keçeci “Asgari ücrette yapılan bu plansız ve ani artışın olası sonuçları konusunda gerek büyüklerimiz gerekse kamuoyu nezdinde birçok kez açıklamada bulunduk. Genişletilmiş yeni istihdam teşviğinin bu sonuçlarda ciddi bir değişiklik yaratacağını düşünmüyorum. Bir süredir sadece yeni istihdamların değil, mevcut istihdamların da desteklenmesi gerektiğini söylüyorduk. Yeni düzenleme mevcut istihdamı desteklerken, bu defa da yeni istihdamı desteklemiyor. Teşviklerde dengeyi bir türlü tutturamıyoruz. Bu senenin nasıl geçeceği konusunda olumlu ya da olumsuz bir yorum yapmak imkansız.” şeklinde konuştu.